• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • Fakulteta ŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Napovednik //

ZZrolano mesto štirinajstič

24.9.2017
15:00
Maribor
Maribor
Tradicionalno rolanje po mestnih ulicah letos že štirinajsto leto :)

 

Parasda rolanja je tradicionalni dogodek v okviru Evropskega tedna mobilnosti. Kot vsa leta doslej je dogodek tudi tokrat popolnoma brezplačen.

Zdrava zabava v sodelovanju z Mestno občino Maribor (Medobčinskim uradom za varstvo okolja in ohranjanje narave) v okviru Evropskega tedna mobilnosti pripravlja štirinajsto prireditev, imenovano ZZrolano mesto. Gre za zanimiv in privlačen dogodek, parado rolanja za glasbenim tovornjakom po mestnih ulicah, ki so v ta namen zaprte za promet. 

Pred samim rolanjem se prijavite pri naši prijavni službi, saj bomo podelili veliko nagrad - za najstarejšega in najmlajšega udeleženca ter naključno izžrebanih (seveda med prijavljenimi) udeležencev.

 

Start in cilj rolanja bo na Trgu svobode v Mariboru

Proga je enaka lanski in je dolga približno 11 kilometrov, rolali bomo bo naslednjih ulicah: Trg svobode - Prešernova – Razlagova – Krekova – Strossmayerjeva - Mladinska ulica – Vrbanska – Turnerjeva – Gosposvetska -Strossmayerjeva – Koroška – Glavni trg (krožišče)- Glavni most - Trg revolucije – Pobreška – Čufarjeva – Zrkovska - Ulica Veljka Vlahoviča – Čufarjeva – Zrkovska – Pobreška - dvoetažni most - Oreško nabrežje - Ulica Kneza Koclja - Mlinska ulica (krožišče) - Partizanska – Trg svobode

Zgoraj omenjene ulice bodo v ta namen tudi kratkotrajno zaprte za promet.


Dogodek podpirajo tudi: Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Bodifit, Nigrad, Štuk, Radio SI, Večer, Dostop.si, Ministrstvo za izobraževanje, šolstvo in šport, Porsche Maribor, Energija Plus, Nes, Zavod za turizem Maribor, Športna unija Slovenije, Primoževa šola doživetij, Gibalnica Hop hop, Maribor24.si in BK TV.

 

Prenesi v: