• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Napovednik //

APRIL - Mesec BREZ Svinjarije

24.4.2019
18:00
Maribor
Maribor
Tržnica brez svinjarije

 

Mariborski študenti bomo celotni mesec april posvetili veliki okoljevarski akciji in z malimi vsakdanjimi koraki pokazali kako kako lahko skupaj dosežemo male korake za izboljšanje stanja in zaščito narave.

Vsak izmed tednov v aprilu bo posvečen določeni tematiki:

 1. teden: smeti
 2. teden: hrana
 3. teden: prevoz
 4. teden: oblačila

Skozi komične videe, kjer se akciji pridružuje tudi stand-up komik Gašper Bergant, bomo delili nasvete, ki smo jih poimenovali kar »Gašperjevi nesmeti«, kako lahko vsak izmed nas stori nekaj dobrega za naš planet.

??????????????
Akcijo organizira ŠOUM v sodelovanju z Ekologi brez meja.

Zaključni dogodek celotne kampanje bo t .i. »Tržnica brez svinjarije«, ki bo v sredo, 24. 4. 2019, s pričetkom ob 14. uri, v študentskem kampusu na Gosposvetski v Mariboru. Na tržnici bo mogoče spoznati ponudnike, trgovine ter organizacije, ki delujejo na področju okoljevarstva v Sloveniji.

 

Prenesi v: