• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Napovednik //

Spomladanska ekskurzija v Bosno in Hercegovino

24.5.2019
03:00
ŠOUM
Maribor
Oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM in Zavod za mladinsko popotništvo za študente Univerze v Mariboru organizirata tridnevno ekskurzijo v Bosno in Hercegovino.

 

PROGRAM EKSKURZIJE:

1. DAN
Na pot se bomo odpravili v petek, 24. 5. 2019, ob 3:00. Pot nas bo najprej vodila v Sarajevo, glavno mesto Bosne in Hercegovine, kjer si bomo ogledali glavne znamenitosti, med drugimi Baščaršijo, Sinagogo Sarajevo, Katedralo Srca Isusova, organiziran pa je tudi voden ogled tunela Spasa. V popoldanskih urah bodo imeli študentje čas za samostojno odkrivanje mesta in možnost kosila, sledila pa bo tudi namestitev v hostlu.

2. DAN
Drugi dan se bomo po zajtrku odpra????vili iz Sarajeva proti Jablanici. Tam bo sledil voden ogled po muzeju »Bitka za ranjenike na Neretvi«. Po ogledu se bomo odpeljali proti majhnemu naselju Blagaj, v poznih popoldanskih urah pa pot nadaljevali proti Mostarju, kulturnem in gospodarskem središču Hercegovine, najbolj znanem po Starem mostu, zgrajenem v 16. stoletju. Ob prihodu bo sledil voden ogled po glavnih turističnih atrakcijah mesta, nato pa bodo imeli udeleženci prosto za samostojno raziskova?nje mesta in možnost večerje. V večernih urah se bomo namestili v hostlu.

3. DAN
Tretji dan bomo po zajtrku v hostlu zapustili Mostar in se odpeljali v Jajce. V Jajcu si bomo ogledali mesto, njegove znamenitosti in imeli voden ogled v muzeju »II. Zasjedanja AVNOJ«. Udeleženci ekskurzije bodo imeli tudi prosti čas za samostojno raziskovanje mesta in možnost kosila. V popoldanskih urah bo sledila vožnja proti domu in prihod v Maribor v poznih večernih urah.

PRIJAVE:

Prijave na izlet bodo odprte od ponedeljka, 6. 5. 2019, do četrtka, 9?. 5. 2019, oziroma do zapolnitve mest.

Prijave so možne izključno na Info? točki ŠOUM, Gosposvetska cesta 86, 2000 Maribor, v času uradnih ur (pon, tor,? čet 9:00 - 14:00, sre 9:00 - 15:00).

Ob prijavi je potrebno posredovati:

 • ime in priimek udeleženca,
 • e-mail naslov,
 • telefonsko številko in
 • dokazilo o statusu študenta.

PLAČILO:

Cena udeležbe na ekskurziji je 35€ in zajema prevoz, dve nočitvi z zajtrkom in tri vstopnine za voden ogled muzejev. Ob prijavi na Info točki ŠOUM boste prejeli račun, ki ga bo potrebno poravnati v treh dneh od prejema.

Za več informacij pišite na patricija.tjukajev@soum.si ali pokličite na 041 910 612 (Patricija Tjukajev). V primeru premajhnega števila prijav, si pridržujemo pravico odpovedi ekskurzije in vračila plačane prijavnine. Prijavljeni boste pred odhodom prejeli e-pošto s podrobnejšimi informacijami.?

 

Prenesi v: