• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Napovednik //

55. celovečerna predstava Akademske folklorne skupine Študent

7.6.2019
20:00
Slovensko narodno Gledališče Maribor
Maribor
Folklorna odrska pripoved z naslovom "Reka" bo premierno predstavljena v petek, 7. junija 2019, ob 20. uri, na Velikem odru SNG Maribor. Skozi folklorno predstavo vas bo popeljalo preko 100 plesalcev in glasbenikov AFS Študent.

 

Vsaka reka ima svojo zgodbo. Naša pripoveduje o dveh svetovih reke Drave.
Na eni strani je moč uvideti realni svet dravskih splavarjev,
na drugi pa domišljijski svet dravskega Vodovnika in vil Vodovnic.
Gre za prepletanje zgodb obeh svetov. Realni teži k prikazu vsakdanjega življenja in dela ljudi ob reki, medtem ko nam nerealni omogoča mistični pogled na reko in pušča domišljiji prosto pot.

Idejo predstave je podal umetniški vodja skupine, Vasja Samec, mladi koreografi AFS Študent pa so odrsko pripoved pod naslovom »Reka« razvili v sodelovanju z režiserjem Janom Bilodjeričem.

------------------------------------------------------------

VSTOPNICE si lahko zagotovite:

??na blagajni Narodnega doma Maribor (uradne ure v ponedeljek, torek, četrtek in petek od 9.00 do 16.00, v sredo od 9.00 do 17.00 ter v soboto od 9.00 do 12.00),
??preko spletne prodaje, na strani: https://nd-mb.kupikarto.si/

CENE VSTOPNIC:

??13 € (na dan dogodka 16 €)
??8 € (študenti, dijaki)*

*sodelovanje s ŠOUM (cena velja ob predložitvi veljavne izkaznice, ob nakupu ter vstopu v dvorano)

??Za več informacij pišite na info.afsstudent@gmail.com, ali pa pokličite na telefonsko številko: 031 682 645

Prepustite se nepredvidljivemu toku REKE tudi vi in si zagotovite svojo vstopnico za folklorno "plovbo"! ????

 

Prenesi v: