• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Napovednik //

4. Konferenca mariborskih dijakov

18.10.2019
09:00
Vetrinjski dvor
Maribor
V petek, 18. oktobra 2019 Dijaška skupnost Maribor organizira 4. Konferenco mariborskih dijakov pod sloganom »Iskreni«. Konferenca bo potekala v Vetrinjskem dvoru.

 

Na konferenci bomo obravnavali življenjske tematike, ki jih prevelikokrat spregledamo – iskrenost v družbi, na delovnem mestu, na družbenih omrežjih in mentalno zdravje. Predavateljice, ki se bodo predstavile na konferenci, so Nika Erčulj, znana slovenska youtuberka; Petra Greiner, direktorica Zavoda 13; Anita Hrast, direktorica Inštituta za razvoj družbene odgovornosti – IRDO in Lucija Karnelutti, predsednica Dijaške organizacije Slovenije.

Udeležba na konferenci je brezplačna, vendar je zaradi števila mest obvezna prijava: https://forms.gle/ukoEc72Xp83YodMW9.

DNEVNI RED - 4. KONFERENCA MARIBORSKIH DIJAKOV

9:00 - 9:15 Uvodni nagovor in predstavitev DSM
9:15 - 10:00 Anita Hrast, Iskrenost in družbeno odgovorno ravnanje v delovnem okolju, vodenje neprofitne organizacije
10:00 - 11:00 Petra Greiner, Iskrenost v družbi - sprejemanje družine z otrokom s posebnimi potrebami
11:15 - 12:00 Pogovor z Lucijo Karnelutti, predsednico Dijaške organizacije Slovenije o dijaškem življenju in sprejemanju delovnega okolja dijakov
12:00 - 13:30 Nika Erčulj, Hey Happiness - predstavitev vsakodneva znane youtuberke, spopadanje z mentalnimi težavami in ohranjanje samooskrbe
13:30 - 14:30 Pogostitev

 

Prenesi v: