• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Napovednik //
28.2.2019
20:00
Štuk
Maribor

Večer komedije: Tin Vodopivec & prijatelji

Pričenjajo se Četrtkovi večeri komedije!!

 

Le-ti so v okviru ŠOUM-a že ustaljena praksa. Oddelek za interesne dejavnosti študentov je tako tudi letos za vas pripravil odlično vadbo za trebušne mišice.

Prvi večer bodo za dozo pozitive in smeha poskrbeli

// TIN VODOPIVEC & PRIJATELJI //

(gosta: Klemen Bučan in Jan Kreuzer)

Potem ko je uresničil svojo dolgoletno željo in izpeljal projekt 777, kjer je v 7 dneh nastopil v 7 jezikih v 7 državah, je Tin Vodopivec lani izpeljal svoj četrti solo šovom stand-up komedije Rock'n'Roll - sedaj pa se vrača na Štuk z novim paketom šal v družbi svojih prijateljev.

// KDAJ: 28. 2. 2019 ob 20. uri

// KJE: Dvorana Štuk

// VSTOPNINA:
Predprodaja:
- - Študenti: 5€ *
- - Ostali: 10€

Na dan dogodka:
- - Študenti: 7€ *
- - Ostali: 15€

*Študentje se identificirajo s študentsko izkaznico ali potrdilom o vpisu.

Število vstopnic je omejeno, zato si svojo zagotovite čim prej! :)

 

3.3.2019
19:00
Štuk
Maribor

International evening

Z novim semestrom se bo na Štuku tradicionalno odvil International evening.

 

Na dogodku imajo študentje možnost predstaviti tudi svojo kulturo preko hrane in pijače, ki jo prinesejo od doma ali pa pripravijo sami, po tradicionalnih receptih, značilnih za njihovo državo. ????

??Bi si tudi sam želel sodelovati na dogodku? Izpolni spodnji obrazec, izberi in pripravi tradicionalno slovensko hrano ali pijačo, predstavi se Erasmus študentom in si zagotovi svoje mesto??

?? Obrazec za prijavo: http://bit.do/InternationalEvening

 

_____________________________________________________________

Meet new people, learn about new cultures, new traditions and most importantly - have a great time! What better way to connect with students than over food and drink brought from many different countries of the world. ????

Many local students will also join the event with home-cooked traditional dishes which will bring you a bit closer to Slovenian culture. ????

Event starts at 19:00! After international evening, the party continues at ŠTUK dance floor.??

??Don’t forget to bring your traditional food, drink, traditional costumes and flag!??

?? We have a traditional surprise ready for you so make sure to be there!

 

4.3.2019
12:00
Maribor
Maribor

Prijava na »ŠOUROCK'19«

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je izdala razpis za izbor najboljše študentske/dijaške glasbene rock skupine »ŠOUROCK '19«.

 

Razpis je odprt od 4. februarja do vključno 4. marca 2019. Glasbene skupine spodaj najdete aktualni razpis, povezavo do spletne prijavnice in soglasje za obdelavo osebnih podatkov:

 • RAZPIS
 • SPLETNA PRIJAVNICA
 • SOGLASJE ZA OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV (Na podlagi Splošne uredbe EU o varstvu podatkov 2016/679 (GDPR) vas prosimo, da vsak član skupine izpolni izjavo. Podatke potrebujemo izključno za namen izvedbe natečaja. Podpisane izjave priložite ob prijavi na natečaj, v eni datoteki.)

 

Pogoji za prijavo 

Kandidati za "Bend Šourocka 2019" v okviru natečaja "ŠOUROCK '19" morajo izpolnjevati naslednje pogoje:

 • v vsaki glasbeni skupini mora biti vsaj polovica članov s statusom študenta ali dijaka v skladu z veljavno slovensko zakonodajo; če je število članov v skupini neparno, mora imeti status večina članov (primer: 3 od 5 članov)
 • k prijavnici mora glasbena skupina priložiti povezave do največ štirih in najmanj dveh skladb; od tega mora biti vsaj polovica skladb avtorskih
 • skupina ni prejemnica glavne nagrade predhodnih natečajev "ŠOUROCK"

 

4.3.2019
20:00
Štuk
Maribor

Trivia night – »Moja Slovenija«

Naporno izpitno obdobje je končno za nami in kaj je lahko lepše kot to, da se v sproščenem vzdušju skupaj s prijatelji ponovno poveselimo in razmigamo možgančke na novem Trivia večeru.

 

Si dober poznavalec slovenske glasbene in filmske scene? Veš koliko zmag v svetovnem pokalu ima naš skakalni šampion Peter Prevc? V katerem slovenskem kraju je več kot 500 let obratoval rudnik živega srebra?

Za en večer odmislite študijske skrbi, pozabite na izpite ter se v družbi prijateljev pomerite v poznavanju naše prelepe države, saj bo tokratna Trivia izvedena na temo: »Moja Slovenija«.

Trivia night bo ponovno izveden v dvorani Štuk, kar pomeni, da se bo Trivie lahko udeležilo 40 ekip! Ponovno se boste tekmovalci lahko pomerili tudi v poslušanju zvočnih posnetkov in gledanju posameznih video izsekov.

Pridružite se nam v ponedeljek 4. marca na Trivia večeru, ter se skupaj z nami podajte na popotovanje po Sloveniji.

Tekmujete v ekipah, ki so lahko sestavljene iz največ 4 članov. Najboljše tri ekipe prejmejo zanimive nagrade. Prijava ekip bo potekala preko spleta in sicer na naslednji povezavi: http://bit.ly/2V7f5kd

Si upaš pokazati svoje znanje? Ne odlašaj in se brž prijavi!

 

5.3.2019
22:00
Štuk
Maribor

Študentsko pustovanje 2019

NA ŠTUK SE VRAČA NAJBOLJ NORA PUSTNA "ČAGA"!

 

Več kot 1.000 zamaskiranih študentov in študentk bomo ob ritmih odličnih MAMBO KINGSOV skupaj preganjali zimo!

Vstopnina: 5€ //// MAŠKARE PA ZASTONJ!

Najboljše maske bodo BOGATO (res bogato) nagrajene! Za vse ostale pa bodo Šoumove maškare delile okusne krofe!

!!!!POZOR, POZOR!!!!

To še seveda ni vse ;)

Za tebe smo povabili tudi skrite goste...ki jih bomo izdali kmalu... Če nimate radi parkljev...njih tudi ne boste marali :D

 

14.3.2019
20:00
Štuk
Maribor

Drinkologija: Kraft piva

Sntntn! En velik pivski pozdrav!

 

Pomlad je čas rožic in ljubezni. Rožice in ljubezen pa povezuje hmelj. A ker med študetnti zaznavamo velik porast nekulturnega uživanja alkoholnih zvarkov, smo se odločili, da za vas ponovno izvedemo DRINKOLOGIJO!

Ta mala šola kulturnega pitja in degustiranja hmeljevih arom se bo odvila v četrtek, 14. marca, ob 20. uri v dvorani Štuk.

Za pivo bo poskrbela pivarna Lobik.

Število vstopnic je omejeno, zato pohitite v kavarno Štuk in si zagotovite vstopnico za 3€.?

 

18.3.2019
18:00
Maribor
Maribor

Začetni tečaj ruskega jezika

Želiš postati poliglot? Se želiš naučiti ruskega jezika?

 

Študentska organizacija Univerze v Mariboru organizira začetni jezikovni tečaj ruskega jezika (A1), s pričetkom 18. 3. 2019 v prostorih Fakultete za naravoslovje in matematiko UM. Jezikovni tečaj bo potekal 2-krat tedensko v obsegu 30 ur, in sicer:

* ob ponedeljkih od 18.00 do 20.15 (3 pedagoške ure)
* ob sredah od 17.00 do 19.15 (3 pedagoške ure)

Cena znaša študentskih 20€. Prijave so možne do 11. 3. 2019 oz. do zapolnitve mest. Število mest je omejeno. Vljudno vabljeni. Prijave sprejemamo preko spletne strani tutorsoum.si. Najdete jih pod zavihkom "tečaji" oz. tukaj -> https://bit.ly/2BF2LRc

 

18.3.2019
18:00
Maribor
Maribor

Nadaljevalni tečaj nemškega jezika

Želiš postati poliglot? Se želiš naučiti ruskega jezika?

 

 

Študentska organizacija Univerze v Mariboru organizira nadaljevalni jezikovni tečaj nemškega jezika (B2), s pričetkom 18. 3. 2019 v prostorih Ekonomsko-poslovne fakultete UM.

Jezikovni tečaj bo potekal 2-krat tedensko v obsegu 30 ur, in sicer:

*ob ponedeljkih od 17.00 do 19.15 (3 pedagoške ure)
*ob sredah od 18.00 do 20.15 (3 pedagoške ure)

Cena znaša študentskih 20€. Prijave so možne do 11. 3. 2019 oz. do zapolnitve mest. Število mest je omejeno. Vljudno vabljeni. Prijave sprejemamo preko spletne strani tutorsoum.si. Najdete jih pod zavihkom "tečaji" oz. tukaj -> https://bit.ly/2Xai1i3