• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • Fakulteta ŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
ŠOUM vam želi scufano poletje!
Cufaj za svojo prihodnost!
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študnetov!
Napovednik //
8.5.2017
06:00
Fitinn Ulica Kneza Koclja
Maribor

Brezplačni fitnes za študente v Fitinn Maribor

Celotni teden od 8.5. 2017 do 14.05.2017 ŠOUM v sodelovanju S Fitinn Maribor, v okviru Scufanega tedna zdravja, nudi prost vstop študentom v Fitinn studio Maribor.

 

Preizkusi enotedensko brezplačno vadbo brez vezave v Fitinn Maribor Studio.

 

Kako začneš?

 • pridi v Mariborki Fitinn fitnes center
 • prijavi se na tedensko testno vadbo
 • treniraj en teden brezplačno brez vezave
 • ne pozabi na športno opremo


Samo za nove stranke z veljavno študentsko izkaznico Univerze v Mariboru. Veljajo splošni pogoji poslovanja in hišni red podjetja Fitinn. Vrednosti ni mogoče izplačati.

Vsi, ki bodo v tem tednu obiskali fitnes, bodo sodelovali tudi v žrebanju za razne nagrade (2 mesečna karta za fitness, brisača ipd.).

 

FITINN 3x V SLOVENIJI.

Skrbimo, da boš fit. V Sloveniji lahko treniraš v treh Fitinn studiih. Poišči naš fitnes v Ljubljani (BTC City in Šiška) ali naš fitnes v Mariboru (Kolosej). Fitnes centri so odprti vse dni v letu, od 6.00 do 24.00.

 

TEŽKI ČASI SO MIMO.

V Fitinn fitnes studiu se potiš zaradi vadbe in ne zaradi cen. Pri nas plačaš samo za storitve, ki jih tudi zares uporabljaš. S članstvom za fitnes, ki stane 19,90 € na mesec, lahko na primer neomejeno vadiš na najsodobnejših fitnes napravah Precor in gym80 in neomejeno uporabljaš naprave za vadbo z lastno težo v Fitinnovi funkcionalni coni. Naši studii so odprti vsak dan od 6. do 24. ure, ženskam pa je za vadbo na voljo tudi poseben prostor, namenjen samo njim.

 

8.5.2017
10:00
Štuk
Maribor

Osnove prve pomoči

SCUFAN TEDEN ZDRAVJA in POMLADNE IGRE 2017 - Osnove prve pomoči

 

V ponedeljek, 8.5.2017, s pričetkom ob 10:00, ŠOUM pripravlja predavanje Osnove prve pomoči z Društvom študentov medicine Maribor.

Projekt "Za življenje" je projekt, ki ga izvajajo pri Društvu študentov medicine Maribor (DŠMM). 

Tečaj izvajajo študenti in traja približno 2 uri. Sestavljen je iz predavanja o prvi pomoči (cca. 45 min), nato sledijo delavnice oz. postaje. Tečaj vsebuje 4 postaje (na vsaki postaji sta po en/dva študenta), na katerih se udeleženci poučijo o imobilizaciji, ustavljanju krvavitev, položaju nezavestnega in uporabe AED. 

Vsaka postaja traja 15-20 minut. Maksimalno število udeležencev za en tečaj je 40 tečajnikov. (tečajniki se po predavanju razdelijo v 4 skupine po 10, in nato skupine krožijo po vseh štirih postajah.)

Obvezna predprijava na elektronski naslov sociala@soum.si

CUFAJ za ZDRAVJE!

 

8.5.2017
16:00
ŠOUM
Maribor

Študentski pohod na Kalvarijo

SCUFAN TEDEN ZDRAVJA in POMLADNE IGRE 2017 - Tradicionalni študentski pohod na Kalvarijo

 

V okviru Scufanega tedna zdravja se bomo študenti v ponedeljek, 8.5.2017 v popoldanskih urah, že tradicionalno podali proti stopnicam, ki vodijo na Kalvarijo.

Zbor ob 16. uri pred Štukom, kjer boste prejeli majice, za katere bomo zbirali prostovoljne prispevke, ki jih bomo nato namenili socialno ogroženemu študentu/študentom. 

Po tem, ko se bodo razdelile majice, se bomo peš odpravili h Kalvariji. Pohod bo potekal po prej načrtovani poti. Ob zaključku pohoda bomo imeli pod stopnicami na Kalvarijo pripravljeno vodo in sadna nabodala, da se bodo lahko študentje okrepčali.

Cufaj za zdravje!

 

9.5.2017
12:00
Študentski kampus Gosposvetska
Maribor

Pomladne igre 2017

Tradicionalne pomladne igre študentov Univerze v Mariboru v študentskem kampusu na Gosposvetski!

 

Študentje se boste tudi tokrat lahko preizkusili v različnih športnih disciplinah, kot so »futsal«, vleka vrvi, fitnes na prostem, »body zorbing«, košarka, »disk golf«, »ultimate frizbi« ter v še vedno priljubljeni otroški igri »med dvema ognjema«. Za mimoidoče bomo poskrbeli s hitrim vprašalnikom (t.i. Speed Quiz) na temo športa in zdravja in organizatorjev, za pravilen odgovor pa sodelujoči prejmejo donatorske nagrade. 

Poskrbljeno bo tudi za prijetno druženje n zabavo ob zvokih glasbe.
Že večkrat smo dokazali, da nam, študentom, rek »zdrav duh v zdravem telesu« ni tuj.

ŠOUM bo na dogodku izvajala tudi "Akcijo 0,0" in "Kadilsko policijo", s katerim želimo študente seznaniti z negativnimi učinki kajenja ter uživanja alkoholnih pijač ter jih hkrati odvrniti od teh "razvad".

V sklopu Pomladnih iger bomo skupaj izdelovali t.i. permakulturne vrtičke. Permakulturne grede ne zahtevajo veliko fizičnega dela, obenem pa polepšajo bivalno okolje. Tako poskrbimo zase, za živali in rastline, saj ne uporabljamo škropiv in gnojil. Delavnica bo izvedena pod vodstvom red. prof. ddr. Ana Vovk Korže. Gre za majhen, a pomemben korak k spreminjanju prehranjevalnih navad študentov.

Dogodek poteka v sklopu »Scufanega tedna zdravja in Pomladnih iger 2017«. Cufaj za zdravje, cufaj za šport, cufaj za zabavo!

 

9.5.2017
21:00
Štuk
Maribor

Finale ŠOUROCK '17

Finale ŠOUROCK '17 // Hamo & Tribute 2 Love // Prelude

 

9. 5. se bodo na Štuku pomerili 4 finalisti glasbenega natečaja ŠOUROCK, ki ga letos že štirinajstič organizira Študentska organizacija Univerze v Mariboru. 

Z nami bo 5-članska komisija (Martin Bezjak, Marko Furek, Marko Soršak - Soki, Laura Pešak, Rebeka Kopčič), ki bo nastope spremljala in izbrala zmagovalca natečaja ŠOUROCK 2017.

Nastopu skupin sledi koncert skupine Prelude, lanskoletne zmagovalne skupine, po podelitvi naziva in nagrade za letošnjo najboljšo študentsko/dijaško rock skupino pa se bomo zabavali s skupino Hamo & Tribute 2 Love. 

VSTOP PROST, vabljeni vsi ljubitelji rock glasbe in odcufanih večerov na Štuku :

16.5.2017
08:00
Lampiončki
Maribor

Lampiončki 2017

37 let, v družbi prijateljev! Zacvetele so trobentice in zvončki, spet so na vrsti LAMPIONČKI.

 

Lampiončki veljajo za simbol študentov in predstavljajo največji projekt Študentske organizacije Univerze v Mariboru. Letos štejemo že 37 let od prve izvedbe, kar prireditev uvršča med dogodke z najdaljšo tradicijo med vseslovenskimi študentskimi dogodki.

Piknik, druženje, smeh, ples, petje združujejo mlade in mlade po srcu že vrsto let in tudi letos ne bo nič drugače.

Lampiončki 2017 bodo v Študentskem kampusu na Gosposvetski postregli s pestrim popoldanskim in večernim programom. Redno nas spremljajte, saj bomo vsaki dan dodali kakšno zanimivo informacijo.

Najdete nas tudi na Instagramu in Snapchatu, v naslednjih dneh pa v osveženi podobi tudi www.lampioncki.si

#vdružbiprijateljev #cufaj #lampioncki17 #tradicija

 

26.5.2017
00:00
ŠOUM, Gosposvetska cesta 86, 2000
Maribor

Ekskurzija v Dresden in Prago

Zavod za mladinsko popotništvo in oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM te peljeta na strokovno ekskurzijo.

 

Zavod za mladinsko popotništvo in oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM te peljeta na strokovno ekskurzijo v Dresden in Prago! Obiščite češko prestolnico v najlepšem času leta in izkoristite ugodnosti, ki jih ponuja.

PROGRAM EKSKURZIJE:
V noči iz četrtka na petek, 26. maja, se dobimo ob 00:00 in se odpravimo proti Dresdnu. Najprej si bomo skupaj ogledali prelepo prestolnico nemške zvezne dežele Saške - Dresden. Po ogledu bo nekaj prostega časa za kosilo in uživanje, nato pa se bomo odpravili proti raju za Instagram - Saško švicarskem naravnem parku! Tam bomo imeli čas za ogled osupljive pokrajine, najboljši selfie-ji pa bodo nagrajeni! Ko si napasemo oči, se odpravimo proti Pragi. Tam se razvrstimo po več-posteljnih sobah v hostlu A Plus Prague, ki se nahaja v neposredni bližini samega centra mesta. Tam bomo dvakrat prenočili. Po ogledu mesta v petek, sledi ogled Škoda muzeja in voden ogled Prage med plovbo po reki Vltavi v soboto ter ogled Apple muzeja v nedeljo. Poskrbeli smo, da bo vmes dosti prostega časa za počitek in izkušanje Prage v lastni režiji. 

PRIJAVE IN CENA:
Cena ekskurzije znaša 65€, in vsebuje prevoz, prenočišče z zajtrkom in večerjo ter vstopnino za vse oglede! 

Prijavite se lahko na info točki ŠOUM, Gosposvetska cesta 86, 2000 Maribor; delovni čas: V ponedeljek, torek, sredo in četrtek od 09.00 do 15.00 ure. V petek od 09.00 do 14.00 ure. Prijave sprejemamo do, vključno s sredo, 26.4. Pohitite, saj je število mest omejeno! Prijavljeni boste naknadno prejeli podroben opis in navodila glede ekskurzije. 

Za več informacij pišite na vid.hrovat@soum.si ali pokličite na 041 895 591 (Vid Hrovat). V primeru premajhnega števila prijav, si pridržujemo pravico odpovedi ekskurzije in vračila plačane prijavnine. 

Pridruži se nam in odCUFAJ v tujino!

24.9.2017
15:00
Maribor
Maribor

ZZrolano mesto štirinajstič

Tradicionalno rolanje po mestnih ulicah letos že štirinajsto leto :)

 

Tradicionalno rolanje po mestnih ulicah letos že štirinajsto leto :)