• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
ŠOS mlade opozarja na smotrno ravnanje s hrano //

ŠOS mlade opozarja na smotrno ravnanje s hrano

ŠOS želi vse študente in druge mlade opozoriti na pravilen odnos do hrane.

16.10.2013 11:45:45 AM
Ob svetovnem dnevu hrane, ki ga obeležujemo 16. oktobra, se letošnjemu pozivu »Združeni proti lakoti« pridružuje tudi Študentska organizacija Slovenije (ŠOS). Vse študente in druge mlade želi opozoriti na pravilen odnos do hrane, pomen lokalne pridelave in jih pozvati k smotrnemu ravnanju z živili.


Od starejših je pogosto slišati, da mladi ne znamo ravnati s hrano, ker nikoli nismo občutili lakote. To drži, a na žalost se slika v zadnjih letih obrača in marsikdo je že okusil tudi to plat medalje. Tudi mnogi mladi. ŠOS zato v sklopu projekta Jem zdravo. Študiram s polno paro! spodbuja mlade, da sami pripravljajo zdrave obroke. Tudi na ta način se posameznik uči ravnanja in pravilnega odnosa do hrane s tem, da kuha primerne količine in spozna, kako lahko porabi ostanek hrane za pripravo drugega obroka ali druge jedi, namesto da še uporabno hrano zavrže. Smotrno ravnanje z živili ima učinek tako na prihranek pri stroških za živila kot tudi na večje zavedanje, da hrana ni nekaj samoumevnega, ampak da je v njeno pripravo treba vložiti precej truda in energije. Še posebej tisti, ki imajo možnost domače pridelave zelenjave in mesa, to znajo ceniti. ŠOS mladim tudi svetuje, da že pri nakupu živil dobro premislijo, katera živila res potrebujejo in ali jih bodo do izteka roka uporabe tudi porabili.

K objavi svojih receptov na spletni strani www.jemzdravo.si ŠOS mlade spodbuja tudi z nagradnimi igrami, v kateri med vsemi, ki prispevajo svoj recept, izžrebamo nekoga, ki bo prejel praktični mali gospodinjski aparat. Nova nagradna igra se začne v četrtek, 17. oktobra, in traja do konca novembra 2013. 

K objavi svojih receptov na spletni strani www.jemzdravo.si ŠOS mlade spodbuja tudi z nagradnimi igrami.
K objavi svojih receptov na spletni strani www.jemzdravo.si ŠOS mlade spodbuja tudi z nagradnimi igrami.
Prenesi v: