• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Jesenska pomoč na domu starejših občanov //

Jesenska pomoč na domu starejših občanov

ŠOUM nadaljuje s pomaganjem starejšim in invalidnim občanom Maribora

23.10.2013 8:29:21 PM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) tudi izvaja projekt Jesensko čiščenje in urejanje okolice domov starejših in invalidnih občanov mesta Maribor.

Mariborski študentje so in še bodo pomagali starejšim občanom, predvsem pri delu na vrtu - pri odstranjevanju posušenega grmovja in raznih drugih vrtnih opravilih. Na ta način želijo ŠOUM in njeni prostovoljci pomagati tistim ostarelim in invalidnim občanom, ki si sami ne zmorejo očistiti in urediti svojih domov.

Projekt spada pod program Aktivna pomlad, ki se že skozi celotno leto odvija pod okriljem Evropske prestolnice mladih Maribor 2013.

Projekt poteka v sodelovanju s Centrom za pomoč na domu, ki je izbral tiste občane, ki so pomoči resnično najbolj potrebni.

Obrezana živa meja, ki je polepšala dvorišče.
Obrezana živa meja, ki je polepšala dvorišče.
Urejeni vrt
Urejeni vrt
Študenti se lotijo skoraj vseh opravil. Zima bo vsekakor topla.
Študenti se lotijo skoraj vseh opravil. Zima bo vsekakor topla.
Prenesi v: