• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
ŠOUM in študentske družine za otroke v UKC Maribor //

ŠOUM in študentske družine za otroke v UKC Maribor

Ekipa študentov in študentske družine, so skupaj z otroci postavili božično drevo, ter z njimi preživeli nekaj časa.

11.12.2013 2:37:59 PM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) in Klub študentskih in dijaških družin Maribor (KŠDDM), sta v sodelovanju z UKC Maribor, tudi letos pričarala božično vzdušje otrokom, ki te praznične čase preživljajo v bolnišnici.

 

V sredo, 4. 12. 2013, so v Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK potekale ustvarjalne delavnice, na katerih so sodelavci ŠOUM, ter člani Kluba študentskih in dijaških družin Maribor izdelovali božične okraske in voščilnice. Na delavnicah so sodelovali tudi študenti, ki so v Mariboru na študijski izmenjavi. Vsi izdelki so bili uporabljeni na Kliniki za pediatrijo, otroci pa so prejeli tudi simbolična božična darila.

»V tem prazničnem času, ko smo sicer vsi navdahnjeni z energijo, pričakovanji ter večjim upanjem, je  veliko takih, ki zaradi različnih okoliščin, ne morejo preživeti teh prazničnih dni, kot bi si sami želeli. Eni izmed njih so tudi otroci, ki bodo praznike preživeli v bolnišnici. Zato smo želeli za njih storiti nekaj dobrega in jim skušali vsaj nekoliko pričarati praznični duh. Pomagali smo jim tudi pri okrasitvi božičnega drevesca, razdelili jim darila in jim z druženjem pričarali praznično vzdušje«, je povedala Mateja Lašič, koordinatorica projekta ter podsekretarka na Oddelku za socialna in zdravstvena vprašanja ŠOUM.

Celotno galerijo in utrinke kaj smo počeli, najdete na portalu Dostop.si

Božično drevo, ki smo ga skupaj z najmlajšimi razstavili v predprostoru Klinike za pediatrijo v UKC Maribor.
Božično drevo, ki smo ga skupaj z najmlajšimi razstavili v predprostoru Klinike za pediatrijo v UKC Maribor.
Prenesi v: