• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Mesečnik 360 stopinj - februar //

Mesečnik 360 stopinj - februar

Osrednja tema je reforma študentskega dela

14.2.2014 9:28:14 AM
Na spletni strani ŠOS je objavljena nova številka mesečnika 360 stopinj, v kateri so osrednjo temo namenili reformi študentskega dela, saj je ministrstvo za delo nedavno dalo v javno razpravo predlog zakona o občasnem in začasnem delu dijakov in študentov.


Predstavljene so spremembe, ki jih prinaša predlog, podrobneje pa so se o pogajanjih z ministrstvom v intervjuju pogovarjali tudi z zdaj že nekdanjim predsednikom ŠOS Mitjo Urbancem. Razpisali so se tudi o programu Jamstvo za mlade, v katerem se avtor sprašuje, ali je to res jamstvo ali le pesek v oči.

V kratkem bo izšla tudi publikacija ob 10-letnici uvedbe bolonjskega sistema v Sloveniji, ki jo podrobneje predstavljajo v tokratni številki. Seveda pa ne smete spregledati niti zanimivosti in dogodkov, ki jih pripravljajo študentske organizacije univerz in zveza študentskih klubov.

Prijetno branje!

Februarsko številko mesečnika 360 stopinj najdete na tej povezavi.

 

Osrednja tema je namenjena reformi študentskega dela, saj je ministrstvo za delo nedavno dalo v javno razpravo predlog zakona o občasnem in začasnem delu dijakov in študentov.
Osrednja tema je namenjena reformi študentskega dela, saj je ministrstvo za delo nedavno dalo v javno razpravo predlog zakona o občasnem in začasnem delu dijakov in študentov.
Prenesi v: