• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
ŠTEKO //

ŠTEKO

Očistimo študentske kampuse

15.4.2014 1:52:07 PM
Na ŠOUM že vrsto let organiziramo projekt Študentje in ekologija oz. krajše ŠTEKO, ki ga izvajamo na Svetovni dan Zemlje – 22. aprila.

 

S projektom želimo predvsem vas študente in ostalo populacijo, ob svetovnem dnevu Zemlje, vzpodbuditi k skrbi za naravo in čisto okolje. Prav tako želimo z akcijo opozoriti na neprijetne posledice onesnaževanja okolja, v katerem živimo in ga soustvarjamo. V ta namen bomo na svetovni dan Zemlje očistili študentski kampus Gosposvetska (vključno z območjem okrog UŠC in ExPedagoške) in okolico Študentskih domov Tyrševa. 


Odpadke bomo zbirali ločeno in s tem mlade opozorili na pravilno ravnanje z različnimi vrstami odpadkov.

Zato vljudno vabimo vse študente in prostovoljce, da se nam 22. aprila 2014 pridružite, da skupaj očistimo okolje, v katerem živimo. Ob 11:00 se bomo zbrali pred ŠTUK-om in nato stopili v akcijo. Vsak udeleženec akcije na začetku prejme tradicionalno majico ŠTEKO, razdelimo se po skupinah in razložimo navodila za ločeno zbiranje odpadkov. 

***Po končanem zbiranju odpadkov (predvidoma okrog 14:00) sledi še pogostitev z bogračem v dvorani ŠTUK, kjer bomo izžrebanim udeležencem projekta podelili tudi nekaj nagrad. 

***Po koncu ŠTEKO-ta vas vse vljudno vabimo, da se skupaj preselimo na plato/travnik pri študentskih domovih, kjer bomo v okviru projekta Dan Šoum ponovno postavljali "živi" logotip, tokrat bo to globus :)

Vsak udeleženec bo prejel ŠTEKO majico in topel obrok po končanem čiščenju.
Vsak udeleženec bo prejel ŠTEKO majico in topel obrok po končanem čiščenju.
Na svetovni dan Zemlje bomo očistili študentski kampus Gosposvetska (vključno z območjem okrog UŠC in ExPedagoške) in okolico Študentskih domov Tyrševa.
Na svetovni dan Zemlje bomo očistili študentski kampus Gosposvetska (vključno z območjem okrog UŠC in ExPedagoške) in okolico Študentskih domov Tyrševa.
Prenesi v: