• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Sofinanciranje pripomočkov študentom invalidom //

Sofinanciranje pripomočkov študentom invalidom

Rok za prijavo je 19. oktober 2014

11.7.2014 10:15:19 AM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) in Društvo študentov invalidov Slovenije (DŠIS) bosta tudi letos, s sofinanciranjem nakupa tehničnih ali drugih študijskih pripomočkov, v skupni vrednosti 2.000 evrov, skušala študentom invalidom omogočiti kakovosten in predvsem enakovreden študij. Zato pozivata vse študente invalide, ki potrebujejo kakršenkoli pripomoček, ki jim lahko olajša študij, da do 19. oktobra 2014 pošljejo svojo prošnjo, v kateri je obrazložena tudi invalidnost in kako bo ta pripomoček posamezniku služil pri študiju.

 

Na razpis se lahko prijavijo vsi, ki imajo status študenta invalida na Univerzi v Mariboru ali status študenta invalida na višji strokovni šoli v statistični regiji Podravska ali Pomurska.

Pogoji prijave: (za prijavo mora biti izpolnjen vsaj eden izmed naštetih kriterijev)

 • status študenta invalida na UM,
 • status študenta invalida na višji strokovni šoli v statistični regiji Podravska ali Pomurska,
 • če si diplomiral v študijskem letu 2012/2013 na UM ali na višji strokovni šoli v statistični regiji Podravska ali Pomurska.

Kako se prijaviti?

Na elektronski naslov natasa@dsis-drustvo.si ali na aljaz.kovacic@soum.si pošlji kratko motivacijsko pismo (kaj in zakaj potrebuješ, kako bi to olajšalo tvoj študij) in zraven priloži predračun pripomočka.

Prijave se zbirajo do vključno 19. 10. 2014!

Izbirni postopek je v pristojnosti komisije, ki pregleda ustreznost prijav in določi višino subvencije.

Aljaž Kovačič, vodja projekta dodaja: »Na Študentski organizaciji Univerze v Mariboru se zavedamo, da je potrebno študentom invalidom omogočiti lažji in kakovostni študij. V ta namen že vrsto let organiziramo projekt Sofinanciranje pripomočkov študentom invalidom. Ker želimo pomagati študentom iz širšega območja, smo letošnji obseg razširili na celotno Podravsko in Pomursko regijo.«

Za dodatne vprašanja lahko pišete tudi na elektronski naslov sociala@soum.si

Na razpis se lahko prijavijo vsi, ki imajo status študenta invalida na Univerzi v Mariboru ali status študenta invalida na višji strokovni šoli v statistični regiji Podravska ali Pomurska.
Na razpis se lahko prijavijo vsi, ki imajo status študenta invalida na Univerzi v Mariboru ali status študenta invalida na višji strokovni šoli v statistični regiji Podravska ali Pomurska.
Prenesi v: