• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Pričenja se 16. Študentska delovna brigada //

Pričenja se 16. Študentska delovna brigada

Okoli 40 študentov tokrat pomaga v Novi Gorici

17.7.2014 12:23:03 PM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), med 18. in 27. julijem 2014, organizira že tradicionalno Študentsko delovno brigado. Ta bo tokrat potekala v Mestni občini Nova Gorica, natančneje v krajevnih skupnostih Čepovan in Lokovec. Študentje bodo tamkajšnjim krajanom pomagali pri obnovi nekaterih objektov in ureditvi pomembnejših poti, da bi tako oživili in popestrili znamenitosti teh krajev, velik del pa bo obsegal odpravo posledic nedavnega žledoloma. Letošnje brigade, ki je za izvedbo v preteklem letu prejela naziv »Naj mladinski projekt 2013« in velja za največji prostovoljni projekt mariborske študentske organizacije, se bo udeležilo okoli 40 študentov prostovoljcev.

 

Študentje bodo s svojim prostovoljnim delom pomagali domačinom pri vsakodnevnih opravilih, pri urejanju pešpoti (pot na  Škapico, pot  na Lašček in pot na Kobilico), pomoči pri vzdrževanju kulturnega doma, barvanje otroških igral, postavitvi klopic, urejanju okolice medgeneracijskega doma, postavljanju ograj in čiščenju podrasti.
 
»Z opravljanjem družbeno koristnih del želimo med študenti širiti kulturo humanitarnosti. Pokazati jim želimo, da za dobro vzdušje niso potrebne le materialne stvari, temveč pomoč tistim, ki jo potrebujejo. Hkrati želimo spodbujati solidarnost do soljudi in med brigadirji ustvarjati občutek, da so s svojo prostovoljno pomočjo pripomogli k lažjemu in boljšemu življenju občanov«, je povedala sekretarka Oddelka za socialna in zdravstvena vprašanja ŠOUM in vodja projekta Nina Černel.
 
Izvedba 16. Študentske delovne brigade poteka v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica in Mladinskim centrom Nova Gorica.
 
Zgodovina Študentske delovne brigade:
 
Študentska delovna brigada ima bogato tradicijo. Prva je bila organizirana leta 1999 v Bovcu, kjer so študenti pomagali pri popotresni obnovi, leta 2000 so se študenti z istim namenom zbrali v Kobaridu, leta 2001 so na pomoč priskočili prebivalcem Loga pod Mangartom, ki jih je prizadel zemeljski plaz. Odtlej so študentje pomagali še v: Osilnici ob Kolpi (2002), v zaledju Slovenske Istre (2003), v Bohorju nad Senovim (2004), v Velikih Laščah v kraju Krvava Peč (2005), v Krajevni skupnosti Gradin (2006), ne Obretanovem na Koroškem (2007), v Kozjem (2008), v Vipavi (2009), v občini Grad na Goričkem (2010), v Občini Žužemberk (2011), v občinah Solčava in Luče (2012) ter v Radečah (2013).
 
Več informacij o Študentskih delovnih brigadah najdete tudi na spletni strani www.dostop.si/sdb. 

V letu 2013 se je Študentska delovna brigada "mudila" v občini Radeče, kjer ji je na pomoč priskočil tudi predsednik RS Borut Pahor.
V letu 2013 se je Študentska delovna brigada "mudila" v občini Radeče, kjer ji je na pomoč priskočil tudi predsednik RS Borut Pahor.
Za delo rade poprimejo tudi dekleta.
Za delo rade poprimejo tudi dekleta.
Dobra družba, dober namen, nasmejani domačini in neverjetna izkušnja. Vsak študent bi moral iti vsaj enkrat na brigado!
Dobra družba, dober namen, nasmejani domačini in neverjetna izkušnja. Vsak študent bi moral iti vsaj enkrat na brigado!
Prenesi v: