• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Fed Horses predstavili nov »singel« in videospot //

Fed Horses predstavili nov »singel« in videospot

Zmagovalci ŠOUROCK'14 so v Orto baru predstavila svoj novi »singel« ter hkrati videospot z naslovom »Down«.

22.9.2014 12:28:58 PM
Člani glasbene zasedbe Fed Horses, zmagovalci letošnjega natečaja za najboljšo študentsko-dijaško glasbeno skupino, so na koncertu v Orto baru predstavili svoj novi »singel« in njegov videospot, s katerim so najavili prodor na slovensko glasbeno sceno. Fed Horses so že 11. zmagovalci natečaja ŠOUROCK, ki velja za največjo kalilnico mladih neuveljavljenih glasbenih skupin v Sloveniji.


Študentska organizacija Univerze v Mariboru zmagovalcem v nagradnem skladu omogoča tudi snemanje singla ter videospota. Tako so Fed Horses v sodelovanju Studiem Evolucija v mesecu avgustu posneli svoj 3. samostojno glasbeno kreacijo, pred dnevi pa so v Orto baru premierno predstavili še videospot, ki je nastal v sodelovanju s produkcijo Flare Visiuals.

Premiere se je udeležil tudi Marko Jakopanec, tonski tehnik in član strokovne komisije ŠOUROCK'14: »Bend je na samostojnem koncertu s prepričljivim nastopom avtorskih komadov upravičil naslov zmagovalca ŠOUROCK 2014. S premiero spota so pokazali, da imajo namen delati s polno paro do prvenca, ki ga že nestrpno pričakujem, in po odzivih sodeč tudi ostala publika, ki je bila prisotna. S svojim unikatnim stilom na slovenskem trgu so pokazali, da ni potrebno delati komade po receptu »užitka za poslušanje in nekaj svežega na sceni«, ampak da so lahko singli uspešni tudi vsak za sebe! Pot iz Maribora se je kljub dežju splačala in s ponosom lahko rečem, da sem njihov velik oboževalec!«

Zmagovalci ŠOUROCK'14 so po svojem velikem zmagoslavju nastopili že na nekaterih velikih odrih. Na Lampiončkih, Festivalu Lent, KKŠ Summer festu, nastopili pa so tudi na mnogih manjših klubskih odrih po Sloveniji. Do konca leta bodo nastopili še v MC Pekarni v Mariboru, Mladinskem centru Ravne na Koroškem, še enkrat pa se bodo v jeseni predstavili mariborski publiki na odru, ki jim je prinesel do sedaj največji uspeh – na ŠTUK-u.

Kdo in kaj so Fed Horses?

Fed Horses so bend in delavno ljudstvo s plemensko ureditvijo. Njihov zmagovalni nastop na letošnjem natečaju ŠOURock so (mediji) pospremili z besedami:  “S svojevrstnim »johnnycashovskim« rockom in virtuoznim pihanjem v ustno harmoniko, bi lahko igrali na Rodeu, elitni pokušini viskijev ali na motorističnem srečanju. Fantje in Dolly Parton, pardon, Urška na vokalih, so pokazali velik potencial, ki ga prinaša njihova tehnična dovršenost in zanimiv pristop h country glasbi, ki je pri nas praktično ni.”

Delujejo po principu starodavnega plemena, ki v svoje varstvo sprejme le konstruktivne in projektom koristne posameznike. Uživajo v odkrivanju novih zvokov, njihovem prepletanju in ustvarjanju nove avtentične glasbe, skozi vplive Velikih ameriških planjav. Pravijo, da se iz užitka lahko rodi nekaj takega, kar bo v užitek tudi drugim. Na natečaj ŠOUROCK so se prijavili, da bi si pridobili čim več koncertnih izkušenj in novih poznanstev.

Konec septembra 2013 so izdali prvi singel z naslovom Hands, ki je nastal v popolnoma lastni produkciji, pri besedilu pa sta na pomoč priskočila Lea Mihevc in Jernej Juren. V sodelovanju s fotografom Tinetom Mažgonom so posneli live session iz studia Cold Cave, v minimalistični postavi vokala, slide kitare, bas bobna in orglic (Miha Erić). Ista ekipa je z delom nadaljevala v oktobru 2013, ko so Fed Horses prispevali njihov drugi singel City za spremljavo timelapse-ov Tineta Mažgona, ki jih je posnel na svojih potovanjih iz Idrije v Vancouver in Edmonton.

Več informacij o glasbeni skupini:

http://fedhorses.com
https://www.facebook.com/fedhorses

Na natečaj ŠOUROCK so se prijavili, da bi si pridobili čim več koncertnih izkušenj in novih poznanstev. Njihova glasbena pot se je začela spodbudno.
Na natečaj ŠOUROCK so se prijavili, da bi si pridobili čim več koncertnih izkušenj in novih poznanstev. Njihova glasbena pot se je začela spodbudno.
Člani strokovne komisije so zaenkrat navdušeni nad pristopom članov Fed horses.
Člani strokovne komisije so zaenkrat navdušeni nad pristopom članov Fed horses.
Fed Horses so v sodelovanju s Studiem Evolucija v mesecu avgustu posneli svojo 3. samostojno glasbeno kreacijo, pred dnevi pa so v Orto baru premierno predstavili še videospot, ki je nastal v sodelovanju s produkcijo Flare Visiuals.
Fed Horses so v sodelovanju s Studiem Evolucija v mesecu avgustu posneli svojo 3. samostojno glasbeno kreacijo, pred dnevi pa so v Orto baru premierno predstavili še videospot, ki je nastal v sodelovanju s produkcijo Flare Visiuals.
Prenesi v: