• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Postani del BEST zgodbe! //

Postani del BEST zgodbe!

Prijatelji, nore zabave, potovanja, učenje... del vsega tega si lahko tudi ti.

15.10.2014 12:18:32 PM
BEST je neprofitna študentska organizacija, ki že vrsto let povezuje in združuje študente širom Evrope, ki živijo po načelu »work hard, party harder!«.


Nekoč pred davnimi časi, davnega leta 1987 v Stockholmu, so se v savni družili študenti matematike in fizike. Ker je druženje bilo fantastično so se vsi strinjali, da želijo s tem nadaljevati in ideja o interakciji med evropskimi študenti je bila rojena. Začele so se nore zabave, poceni potovanja, prijateljstva in kaj več širom cele Evrope.

Od takrat naprej je po vsej Evropi kar 96 skupin, med katerimi je tudi lokalna BEST skupina Maribor, ki je definitivno ena izmed 10 najbolj norih!

Celotno organizacijo BEST, kar je kratica za »Board of European students of Technology«, vodijo študentje, kar je odlična možnost za pridobitev izkušenj na področju vodenja, izboljšanje angleškega jezika, organizacije dogodkov, in mednarodnega sodelovanja brez kakršnega koli vpliva in pametovanja s strani staršev, profesorjev,...

3400 aktivnih članov lokalnih BEST skupin po celotni Evropi promovira in omogoča študentom razumeti in odkrivati tuje kraje, hrano, pijačo, navade in običaje! Tako BEST čez celo leto organizira vrsto dogodkov; sezonske tečaje (poletne, jesenske, zimske in pomladne), kulturne izmenjave, inženirska tekmovanja, simpozije, dogodke za uživanje,... Pri tem se člani izobražujejo, odkrivajo Evropo, spoznavajo nove prijatelje in se neizmerno zabavajo! Zraven vsega pa te biti »simply the BEST« stane skoraj nič. Tečaji, ki večinoma potekajo v tujini, so praktično brezplačni, saj lokalne BEST skupine poskrbijo za brezplačno nastanitev, program, prehrano in zabavo!

Mariborski BEST-ovci se družimo in zabavamo najmanj enkrat tedensko (z veseljem tudi več), delamo načrte za prihodnja potovanja in dogodke, zabave, tekmovanja, ki jih organiziramo, interne dogodke... pri vsem tem pa seveda ne pozabimo na dobro vzdušje. Trenutno delamo načrte za naš naslednji nepozabni dogodek, in sicer motivacijski vikend, ki bo v začetku meseca novembra, kjer se bomo spoznali še bolj! Udeležiš pa se ga lahko tudi ti, v kolikor se odločiš postati del naše družine.

Če želiš tudi ti postati del te BEST zgodbe, se nam pridruži na uvodnem srečanju, ki bo v sredo, 22. oktobra. Zbirno mesto je pred ŠTUK-om ob 18.00 uri, od koder se bomo odpravili sestanku naproti, in kot se za BEST-ovce spodobi, bomo zaključili z druženjem v Tomi hiški.


 

Če želiš tudi ti postati del te BEST zgodbe, se nam pridruži na uvodnem srečanju, ki bo v sredo, 22. oktobra.
Če želiš tudi ti postati del te BEST zgodbe, se nam pridruži na uvodnem srečanju, ki bo v sredo, 22. oktobra.
Združi prijetno s koristnim, potuj po Evropi, spoznaj različne kulture in se nauči nekaj novega.
Združi prijetno s koristnim, potuj po Evropi, spoznaj različne kulture in se nauči nekaj novega.
Prenesi v: