• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Študenti, imamo izziv! //

Študenti, imamo izziv!

ŠOUM odpira vrata mladim s svežimi idejami

8.1.2015 9:17:15 AM
ŠOUM je druga organizacija po vrsti, ki sodeluje pri izvajanju projekta Career Kicker. Projekt bo vpeljal nov, inovativen program neformalnega prostovoljnega usposabljanja na delovnem mestu in omogočil pridobivanje praktičnih izkušenj, strokovnih kompetenc, znanj in veščin, ki jih mladi potrebujete na začetku karierne poti.

 

Inovativen koncept: pobuda – rešitev – usposabljanje

Koncept projekta Career Kicker je sledeč: sodelujoče organizacije na spletnem mestu www.career-kicker.com objavljajo pobude za rešitev konkretnih vprašanj, ki se nanašajo na njihovo področje delovanja. Mladi do 29. leta starosti imate na voljo 3 tedne časa, da pripravite svoj predlog rešitve pobude. Med prispelimi pobudami organizacije izberejo najboljšo ter avtorja povabijo na 14-dnevno prostovoljno usposabljanje v organizaciji. V tem času boste pod mentorstvom izkušenih ljudi nadaljevali z razvijanjem ideje, ki ste jo predstavili v rešitvi pobude ter delali na ostalih konkretnih primerih in vprašanjih, ki ustrezajo vašemu profilu. Ob tem pa boste tudi dodobra spoznali ustroj organizacije, spletli nova poznanstva, za opravljeno delo pa vam bodo organizacije izdale priporočilo ter vam povrnile stroške prevoza in malice v času usposabljanja.

7. januarja 2015 je pobudo v okviru projekta Career Kicker objavil tudi ŠOUM.

Pobuda se glasi:

Razvoj in implementacija sistema za zbiranje zapiskov na portalu Fakulteta ŠOUM

Spletni portal za študente FakultetaŠOUM.si je spletna stran Študentske organizacije Univerze v Mariboru, na kateri lahko najdete celo vrsto izobraževalnih aktivnosti. Na njej se nahajajo novice in uporabne informacije s področja visokošolske zakonodaje, študija na Univerzi v Mariboru, Tutorstva ŠOUM, projektov Oddelka za univerzitetno politiko in izobraževanje, možnosti prijav na tečaje in spletni forum, kjer mladi pridobivajo in širijo informacije, povezane s študijem med seboj.

Več o pobudi in navodila kako jo oddati, najdete na spletni strani Career Kicker.

 

Med rešitvami, ki bodo prispele do 28. 1. 2015, bodo izbrali avtorja najboljše in ga povabili na 14-dnevno usposabljanje.
Med rešitvami, ki bodo prispele do 28. 1. 2015, bodo izbrali avtorja najboljše in ga povabili na 14-dnevno usposabljanje.
Prenesi v: