• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Znani so bendi za letošnji Šourock! //

Znani so bendi za letošnji Šourock!

Strokovna komisija je staknila glave in določila bende za Šourock'15.

18.3.2015 11:29:20 AM
Tresla se je gora, rodil se je rock. Čas je bil, da strokovna žirija posluša in pregleda glasbo in prijavnice, ki so jih poslali bendi za letošnji Šourock in določi kdo se bo na Štuku potegoval za titulo najboljšega študentskega rock benda.

Člani bendov najbrž že kak teden s prekrižanimi prsti čakajo na rezultate razpisa za letošnji Šourock. Zraven njih pa smo še vsi ostali, ki smo si razbijali glave z vprašanjem koga bomo lahko letos gledali in predvsem poslušali na enem najboljših odrov v Sloveniji.

Strokovna žirija v sestavu ambasador Šourock'15 Marko Soršak – Soki, bobnar pri Elvis Jackson, Jaša Lorenčič, Marko Furek, Marko Jakopanec, Rebeka Kopčič in Jan Sredenšek se je zato zaprla v sobo, pripravila prejete pošiljke in (če je bilo treba) privila zvočnike. Ker ima strokovna žirija rock tako rekoč v malem prstu, se je kar hitro videlo, če bendi s svojo glasbo prepričujejo žirijo ali ne. Enostavno povedano - težko je najti klasični rock komad, ki ga žirija ne bi poznala. Vprašanje, ki je odločalo o tem, kateri bendi se bodo potegovali za najboljšega med študenti, pa je bilo ali bend s svojo glasbo prepriča.

Na to vpliva kopica dejavnikov – izvirnost, originalnost, zgodba, kvaliteta, seciranje igranja vsakega inštrumenta posebej. Sploh pri priredbah, ki jih je žirija poslušala je bilo opaziti, da imajo te v malem prstu. Kako, da ne? Gre za poznavalce, ki so določene komade in še določeno število teh slišali že prek in prek. Zato pa so v strokovni režiji. Ker jim nič ne uide in ker si nastopajoči bendi zaslužijo neposreden komentar na to kar so pokazali na odru.

Bende zdaj čakajo vaje, vaje in še enkrat vaje, mi pa imamo še dva tedna predrockovskega zatišja, ki ga bo končal Šourock'15 s svojim začetkom.

Večkrat poslušano, komentirano, predebatirano glasbo prijavljenih bendov je bilo treba analizirat in določit kdo se bo potegoval za zmagovalca Šourcok'15.

Prvi predizbor Šourock'15 bodo 30. 3. 2015 otvorili Twelve Peers, Memmoria, Parliament Attack, Scare Crow in Wyleshade.

Na drugem predizboru 13. 4. 2015 bodo nadaljevali For Tease, The Spankakes, Imset, Antioksidanti in Alterfiction.

Na tretjem predizboru 20.4. pa bodo še zadnje karte za finale iskali The Lyrium, Perfect Strangers, Precisely Late, Stillout in Ice on fire.

Trem predizborom, na katerih se bomo lahko napasli rocka in imenom bendov dodali obraze in njihovo glasbo, sledi veliki finale 5. 5. 2015. Pa začnimo!

 

Galerijo izbora bandov si lahko ogledate TUKAJ.

Marko Soršak - Soki, ambasador letošnjega Šourocka.
Marko Soršak - Soki, ambasador letošnjega Šourocka.
Prenesi v: