• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Častilo več kot 700 študentov //

Častilo več kot 700 študentov

V pomladni krvodajalski akciji sodelovalo več kot 700 študentov

22.4.2015 12:46:44 PM
V minulem tednu in začetku tega tedna je potekala že tradicionalna študentska krvodajalska akcija »Častim pol litra!«, ki jo organizira Študentska organizacija Slovenije s svojimi organizacijskimi oblikam.

 

Povabilu h krvodajalstvu se je tokrat odzvalo nekaj več kot 700 študentov; številka bi bila še višja, a so v nekaterih centrih za transfuzijsko medicino v tem času dosegli polne zaloge krvi in so študente žal odslovili oz. jih povabili k darovanju krvi tudi ob drugih terminih med letom. Vsem študentom, ki so se odzvali našemu povabilu se iskreno zahvaljujemo – tudi v imenu tistih, ki jim bo kri pomagala rešiti življenje!
 
Študentska krvodajalska akcija »Častim pol litra!« je že tradicionalni projekt, ki ga študentske organizacije izvajamo dvakrat letno. Opažamo, da število krvodajalcev tudi stalno narašča, kar pomeni, da smo študenti pripravljeni nesebično pomagati tistim, ki potrebujejo našo pomoč, tudi v obliki te življenjsko nujne tekočine.
 
Letos so največji delež študentov krvodajalcev zabeležili na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem, za kar so prejeli tudi posebno priznanje rektorja Univerze na Primorskem.
 
Vse študente, ki v teh 10 dneh niso mogli darovati krvi, ali pa so jih morda na centrih za transfuzijsko medicino zaradi polnih zalog odslovili, vabimo, da se nam pridružijo v jesenski krvodajalski akciji, ali pa se tudi samostojno kadarkoli napotijo na lokalne centre in opravijo krvodajalsko poslanstvo.
 
Letošnjo akcijo so z donacijo podprle tudi Lekarne Maribor, ki so vsakemu krvodajalcu podarile zavojček prehranskih dopolnil.

 

Na akciji, ki se je odvila v Mariboru, je kri v dveh dneh častilo kar 273 študentov.

 

Na akciji, ki se je odvila v Mariboru, je kri v dveh dneh častilo kar 273 študentov.
Na akciji, ki se je odvila v Mariboru, je kri v dveh dneh častilo kar 273 študentov.
Prenesi v: