• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
ŠOS pozdravlja dr. Majo Makovec Benčič //

ŠOS pozdravlja dr. Majo Makovec Benčič

Na ŠOS si tudi v bodoče nadejajo dobrega sodelovanja.

28.4.2015 4:57:46 PM
Študentska organizacija Slovenije pozdravlja predlog imenovanja dr. Maje Makovec Brenčič za ministrico za izobraževanje, znanost in šport. Pričakujejo hitro ukrepanje in pozitivne rezultate za slovenski visokošolski prostor.

 

ŠOS pozdravlja predlog imenovanja dr. Maje Makovec Brenčič za ministrico za izobraževanje, znanost in šport. Po izkušnjah ŠOS je, kot prva predsednica Sveta Nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu (Nakvis) in trenutna prorektorica Univerze v Ljubljani, že do sedaj pripomogla k dvigu kakovosti izobraževanja v Sloveniji, pri svojem delovanju pa kot pomembne partnerje vseskozi vključevala tudi študente ter se predvsem izkazala kot dobra poznavalka visokošolskega prostora. 

Tudi v bodoče si na ŠOS nadejajo dobrega sodelovanja. Od dr. Makovec Brenčič pričakujejo, da bo upoštevala študentske predloge rešitev visokošolske problematike, začela takojšnji proces usklajevanja stališč med deležniki in gradnjo nujno potrebnega Zakona o visokem šolstvu na skupnem konsenzu, ki že obstaja, ter zagotovila več sredstev za terciarno izobraževanje v prihodnjem proračunu in tudi v funkciji ministrice dajala veliko pozornosti kakovosti v izobraževanju.
 
Predsednik ŠOS, Žiga Schmidt: »Po preteklem obdobju in vsem aktualnem dogajanju okoli ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pričakujemo, da se bo izobraževalni sistem in predvsem mlade tudi na vladni ravni postavilo kot eno izmed ključnih prioritet, saj se je do sedaj naredilo več škode kot koristi. Predlagana ministrica ima našo podporo, ki pa ni samoumevna saj pričakujemo hitro ukrepanje in pozitivne rezultate

 

FOTO: UL

Prenesi v: