• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
eBikes 2015 //

eBikes 2015

Dijaško in študentsko tekmovanje v izdelavi električnih koles

5.5.2015 11:57:50 AM
Laboratorij za energetiko - Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, že četrto leto zapovrstjo organizira tekmovanje v izdelavi električnih koles. Osnovni namen tekmovanja je spodbuditi ustvarjalnost dijakov in študentov tehnike, predstavitev novih rešitev na področju električno podprtih pogonskih sistemov za kolesa ter prenos razvitih rešitev v tržno zanimive izdelke.

 

Z dogodkom, ki poteka pod okriljem Mestne občine Maribor in v sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru, želijo sodelujoči partnerji širiti splošno ozaveščenost o nujnosti učinkovite rabe energije v prometnem sektorju.

Tekmovanje poteka v sklopu Mednarodnega posvetovanja Komunalna energetika – Power engineering. Na letošnjem tekmovanju sodeluje šest ekip, poleg mariborskih ekip iz UM FERI in Srednje elektro-računalniške šole, še ekipe iz Šolskega centra Škofja Loka, Šolskega centra Ptuj in Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Tekmovalna kolesa so razdeljena v dve kategoriji in sicer cestno A-kategorijo ter odprto B-kategorijo, tekmuje pa se v treh tekmovalnih disciplinah. V dopoldanskih urah potekata tekmovanji v premagovanju razdalje in naklona na Hipodromu Kamnica ter bližnji klančini. Popoldan pa se dogodek preselil na Trg svobode, kjer poteka tekmovanje v disciplini spretnostne vožnje po poligonu.

V sklopu tretje tekmovalne discipline poteka dogodek E-mobilnosti, kjer se ekipe in že uveljavljene dobre prakse s področja energetike in trajnostne mobilnosti javno predstavijo. Za obiskovalce prireditve je podan pregled trga ultra lahkih električnih vozil, mogoče pa so tudi testne vožnje z demonstracijskimi električnimi vozili.

 

Program:

 • 09:00 – 11:00   Hipodrom Kamnica; Tekmovanje v premagovanju razdalje, kjer se preverja zmogljivost baterije.
   
 • 11:30 – 12:30   Cesta za tremi ribniki; Tekmovanje v premagovanju naklona, kjer se preverja moč motorja.
   
 • 15:00 – 17:00   Trg svobode; Tekmovanje v spretnostni vožnji, kjer se ocenjuje funkcionalnost e-kolesa in Dogodek E-mobilnosti.

 

Vljudno vabljeni, da skupaj z nami doživite dan električnih koles, spoznate perspektivne gospodarske prakse in z mladimi elektrotehniki delite nepozabno praktično izkušnjo razvijanja inovativnosti ter kreativnega razmišljanja.

Več informacij lahko najdete na spletni strani http://e-bikes.uni-mb.si oziroma na elektronskem naslovu e-bikes@um.si.

 

Vljudno vabljeni!

Tekmovalo bo šest ekip v treh kategorijah.
Tekmovalo bo šest ekip v treh kategorijah.
Prenesi v: