• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Dodatek k Erasmus+ štipendiji //

Dodatek k Erasmus+ štipendiji

Sklad naj bi kmalu objavil razpis za dodatek k Erasmus+ štipendiji

22.9.2015 10:30:30 AM
Vlada bo potrdila rebalans poslovnega in finančnega načrta Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije, v katerem je ministrstvo za delo zagotovilo 860.000 evrov za izvedbo razpisa za dodatek k Erasmus+ štipendiji.

 

Na vprašanje, zakaj razpisa še vedno ni in kje se je zataknilo, saj so zdaj študenti, ki so bili izbrani za mobilnost v okviru programa Erasmus+ v študijskem letu 2015/16, že povečini v tujini, so na skladu pojasnili, da "razpis ni bil predviden s poslovno-finančnim načrtom za leto 2015, ker ni bilo sredstev."

Na težave s študentsko mobilnostjo so maja opozorili v krovni in ljubljanski študentski organizaciji, in sicer po tistem, ko so študentje od ljubljanske univerze prejeli obvestilo, da so se pogoji za pridobivanje finančne pomoči za Erasmus+ mobilne izmenjave in prakse v letu 2015/2016 bistveno spremenili. Po novem bodo finančno pomoč lahko prejemali zgolj za eno izmed oblik, tudi obdobje prejemanja je krajše. Gre sicer za 150 evrov mesečnega dodatka, ki bi po navedbah Študentske organizacije Slovenije marsikomu olajšala odločitev za mobilnost v času študija.

Študenti so zagrozili oz. napovedali protestni shod, če se stanje ne bo uredilo. Nastali problem sta nato rešili pristojni ministrstvi. Študenti so v začetku junija tako dobili zagotovilo, da bodo tisti, ki se odpravljajo na študijsko izmenjavo ali prakso v tujino, še naprej prejemali dodatek k Erasmus štipendiji, sredstva pa bodo zagotovili s prerazporeditvami.

 

 

 

Prenesi v: