• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Premiera dokumentarca o Študentski delovni brigadi //

Premiera dokumentarca o Študentski delovni brigadi

Pridruži se nam na premieri, kjer se boš hkrati srečal/-a z brigadirji.

13.11.2015 9:28:09 AM
Če si tudi ti prispeval/-a k ustvarjanju zgodbe o Študentski delovni brigadi, te Študentska organizacija Univerze v Mariboru in Izobraževalni program TV Slovenija vljudno vabita na premierno predstavitev 30-minutnega dokumentarnega filma.


Izobraževalni program TV Slovenija in Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM)

vljudno vabita na premierno predstavitev 30-minutnega dokumentarnega filma

ŠTUDENTSKA DELOVNA BRIGADA

v petek, 27. 11. 2015, ob 19. uri v prostorih ŠTUK-a v Mariboru
 

Skozi film in dogajanje na 17. Študentski delovni brigadi v Dobrovniku spoznavamo začetno idejo brigade, hkrati pa iščemo odgovore na vprašanja, kaj študentska delovna brigada pomeni študentom in kaj domačinom Dobrovnika. Za študente je to čas spoznavanja vrednot, kot so prostovoljstvo, prijateljstvo, spoštovanje, delo v timu, in čas, v katerem z lastnim delom pustijo pečat svoje generacije.

Ko pobliže spoznamo študente iz brigade, pa vidimo, da nimajo izgledov  za službo in da pravzaprav pomagajo prav taki, ki so tudi sami potrebni pomoči. 

Ker ste tudi vi prispevali k ustvarjanju zgodbe o Študentski delovni brigadi, vas vabimo, da se nam na premieri pridružite, ter se srečate s sobrigadirji, ki ste vse od leta 1999 del prostovoljstva in solidarnosti.

Prosim te, da zaradi lažje organizacije svojo udeležbo potrdiš na elektronski naslov spela.liposek@soum.si najkasneje do 25. 11. 2015.

Dokumentarni film bo na sporedu v torek, 1. decembra 2015, ob 17.30 na TV SLO 1. S tem želi Izobraževalni program obeležiti svetovni dan prostovoljcev, ki je 5. decembra.

Scenaristka filma je Katja Stamboldžioski, film je režirala Ita Obersnu, direktor fotografije in snemalec je Aleš Živec, snemalec Branimir Belović, film je montiral Andrej Modic.

Dokumentarni film bo na sporedu v torek, 1. decembra 2015, ob 17.30 na TV SLO 1.
Dokumentarni film bo na sporedu v torek, 1. decembra 2015, ob 17.30 na TV SLO 1.
Prenesi v: