• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Kdo so novi predstavniki mariborskih študentov? //

Kdo so novi predstavniki mariborskih študentov?

Predstavljamo vam najvišje predstavnike mariborskih študentov

23.11.2015 11:19:56 AM
Študentski zbor Študentske organizacije Univerze v Mariboru je najvišji organ študentov, združenih v Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru. Sestavlja ga 21 članov, izvoljenih na neposrednih in tajnih volitvah.

 

Študentski zbor ŠOUM zasleduje potrebe študentk in študentov mariborske univerze in usmerja delo predsedstva ŠOUM ter opravlja druga dela in naloge, določene s Statutom ŠOUM.

 

Seznam vseh poslancev Študentskega zbora ŠOUM

Ime poslanca Fakulteta
Vid Glinšek - predsednik Fakulteta za Strojništvo
Matic Reberčnik - podpredsednik Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo
Špela Mahorič Ekonomsko-poslovna fakulteta
Monika Strauss Ekonomsko-poslovna fakulteta
Bernarda Jeraj Pedagoška fakulteta
Uroš Jurgec Pedagoška fakulteta
Luc Horvat Filozofska fakulteta
Anja Veit Filozofska fakulteta
Sabina Gaberšek Fakulteta za naravoslovje in matematiko
Klemen Kunstek Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in energetiko
Žana Leitinger Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in energetiko
Medea Brečko Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
Petra Grujić Fakulteta za turizem
Sara Zagernik Fakulteta za organizacijske vede
Marisa Kopše Fakulteta za varnostne vede
Špela Stanec Pravna fakulteta
Alen Krošelj Fakulteta za energetiko
Rok Sterle Medicinska fakulteta
Luka Herman Fakulteta za logistiko
Maja Gradišnik Fakulteta za zdravstvene ved
Tanja Močenik Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede

 

Študentski zbor ŠOUM ima dvoletni mandat, ki se je začel s konstitutivno sejo novembra 2015 in se bo končal s konstitutivno sejo nove sestave Študentskega zbora po volitvah, ki bodo oktobra ali novembra 2017.

Za 21 mest v Študentskem zboru ŠOUM se na volitvah potegujejo kandidati 17-ih članic Univerze v Mariboru. V skladu s številom volilnih upravičencev sta dva mandata razpisana na Ekonomsko poslovni fakulteti, Pedagoški fakulteti, Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Filozofski fakulteti  ter Fakulteti za varnostne vede, po en mandat pa na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo, Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede, Fakulteti za zdravstvene vede, Medicinski fakulteti, Fakulteti za logistiko, Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo, Fakulteti za strojništvo, Fakulteti za energetiko ter Fakulteti za naravoslovje in matematiko, Fakulteti za organizacijske vede, Pravni fakulteti in Fakulteti za turizem.

Študentski zbor ima svoja delovna telesa. Delovna telesa Študentskega zbora so odbori in komisije, ki jih sestavljajo člani zbora. Na seje delovnih teles se vabijo člani Študentskega predsedstva in strokovne službe.

Študentski predstavniki so vam na razpolago na vaših fakultetah. V kolikor kakšne težave ali pobude, potem takem se le obrnite na njih, saj so tam z namenom, da vam pomagajo in zastopajo predvsem vaše interese in pravice. 

 

 

Predsednik Študentskega zbora ŠOUM v mandatu 2015-2017 je Vid Glinšek.
Predsednik Študentskega zbora ŠOUM v mandatu 2015-2017 je Vid Glinšek.
Prenesi v: