• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Glasujte za »Izziv moje ulice« //

Glasujte za »Izziv moje ulice«

Glasuj za najboljšo idejo projekta »IZZIVI MOJE ULICE«

8.12.2015 4:58:46 PM
Pod mentorstvom Zavoda PIP mladi, udeleženci projekta »Izzivi moje ulice«, že od meseca oktobra razmišljajo o problematiki in potencialih v Mestni občini Maribor.

 

Oblikovali so 6 projektnih idej, ki naslavljajo različne izzive ter snujejo projektne naloge za spremembe v mestu.

 

Mladi predlagajo

 • Novi atletski stadion v Mariboru - trenutni namreč ne zadošča vsem potrebam, še posebej ne v zimskih mesecih. Gneča je prevelika in kvalitetna vadba ni mogoča, zato veliko mladih sploh ne vadi in ne skrbi za zdrav življenjski slog v takšni meri kot bi lahko.
   
 • Okolju in uporabnikom prijazni mestni avtobusni promet – posodobitev avtobusnega voznega parka za mestni promet z avtobusi na metan ali elektriko. Sedanji avtobusi izrazito onesnažujejo okolje in ne ustrezajo sodobnim potrebam.
   
 • Železniška postaja je ogledalo mesta. – stanje na železniški postaji je nezadovoljivo. Potniki morajo čakati na hladnem, sanitarije so v slabem stanju. Poskrbeti je potrebno za udobje in varnost potnikov, ne le infrastrukturo. Z ustrezno ureditvijo bi se stanje izboljšalo, več ljudi bi uporabljalo vlake.
   
 • Ohranjanje delovne aktivnosti s skrbjo za okolje – mladim brezposelnim bi omogočili, da skrbijo za okolico v mestu (npr. smeti se ne odvažajo dovolj pogosto, trava ni pokošena, igrala so v slabem stanju, prav tako določene javne površine…) in pri tem pridobivajo delovne izkušnje.
   
 • Moje Mesto Maribor – mesto, ki ga poznam - mladi v Mariboru ne poznajo vsebine zgodovinskih in kulturnih znamenitosti. Pozornost je potrebno nameniti osveščanju mladih in posredovanju znanja na inovativen način, ki mlade postavlja v središče dogajanja in spodbuja njihovo aktivno sodelovanje.
   
 • Naj te premoči »švic«, ne dež - v Mariboru je urejenih precej poti za sprehajalce in športnike, toda ob teh poteh ni zatočišč, kamor se lahko zatečejo v primeru dežja. V mestu je potrebno identificirati primerne lokacije, pripraviti idejno zasnovo, kateri sledila postavitev več majhnih hišic, ki mimoidočim ljudem nudijo streho nad glavo.

 

Sodeluj tudi ti in podeli svoj glas najboljši projektni ideji. Glasuješ lahko do 28. decembra 2015 na spletni strani.

 

Projekt »Izzivi moje ulice« sofinancira Mestna občina Maribor.

Prenesi v: