• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Za študentskimi domovi "zrasli" vrtovi //

Za študentskimi domovi "zrasli" vrtovi

ZASADITEV PERMAKULTURNIH GREDIC V ŠTUDENTSKIH DOMOVIH UNIVERZE V MARIBORU

11.5.2016 8:07:05 AM
V okviru projekta »Premisli« so Študentski domovi Univerze v Mariboru izvedli ZASADITEV PERMAKULTURNIH GREDIC v sodelovanju s prof. ddr. Ano Vovk Korže, za ŠD 7 v Kampusu Gosposvetska.

 

Permakulturne vrtove so pripravili po naslednjem vrstnem redu:
1.    Vejevje
2.    Karton
3.    Zemlja
4.    Ovčja volna
5.    Odpadno listje
6.    Zemlja

in nato pripravljene gredice zasadili z zelenjavo in začimbnicami.
 
Solatna gredica je zasajena z berivko, paradižniki, japonsko malino, v gredice začimb smo zasadili citronsko meliso, ananasovo meto, črno meto, rožmarin,  antibiotični del gredic pa vsebuje blitvo, česen, por, ognjič, trpotec.

V neposredni bližini gredic so uredili kompostnik in na drevo izobesili »hotel za žuželke«.

Za skrbnico gredic in njihovo vsebino je svojo prostovoljno pripravljenost izkazala stanovalka Študentskih domov Petra Arh.

Pri soustvarjanju vrtov so pomagali tudi študenti
Pri soustvarjanju vrtov so pomagali tudi študenti
Permakulturne vrtove najdemo za študentskim domom 7 na Gosposvetski
Permakulturne vrtove najdemo za študentskim domom 7 na Gosposvetski
Prenesi v: