• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Mimo gneče do subvencionirane študentske prehrane //

Mimo gneče do subvencionirane študentske prehrane

Pravočasno se vpišite v sistem oziroma podaljšajte koriščenje subvencionirane študentske prehrane

15.9.2016 8:31:00 AM
Na točkah SŠP, ki jih pokriva ŠOUM, bo od 19. septembra dalje še na dodatnih točkah možen vpis v sistem za koriščenje subvencionirane študentske prehrane (SŠP) oziroma podaljšanje za študijsko leto 2016/17.

 

Če že imate urejen vpis na izobraževalni ustanovi, je priporočljivo, da to izkoristite in se v sistem vpišete čim prej, še preden nastane gneča na vpisnih mestih. Poleg tega bodo v času vpisa točke SŠP tudi na nekaterih študentskih klubih po vsej Sloveniji in ne le v univerzitetnih mestih. Podatke o odpiralnem času točk SŠP najdete na spletni strani Študentske prehrane pod zavihkom točke SŠP.

Vpis oziroma podaljšanje v sistem subvencionirane študentske prehrane, lahko od 19. 9. naprej uredite na naslednjih lokacijah, ki jih pokriva ŠOUM:

 • MARIBOR: Gosposvetska cesta 86 (stalna točka SŠP)
 • MARIBOR: Gregorčičeva 17
 • KRANJ: Kidričeva 55a (stalna točka SŠP)
 • CELJE: Mariborska cesta 2 (stalna točka SŠP)
 • MURSKA SOBOTA: Zvezna ulica 10
 • VELENJE: Šaleška cesta 3

Od 26. 9. bo v Mariboru začasna točka odprta tudi v Kavarni Štuk.

S 1. 10. 2016 bo vsem študentom, ki ne bodo izkazovali upravičenosti do subvencij za naslednje obdobje, onemogočeno koriščenje subvencije, dokler ne bodo ponovno potrdili statusa študenta. Ker sistem deluje avtomatsko, ne bo možno koriščenje subvencij, tudi tistih, ki vam bi morebiti še ostale neizkoriščene iz preteklih mesecev. Te boste lahko koristili šele, ko boste uredili ponovno aktivacijo statusa z ustreznimi dokumenti.

Postopek prijave najdete na spletni strani www.studentska-prehrana.si v elektronski brošuri najpogostejša vprašanja študentov.

Da bi se izognili gneči in nepotrebnemu čakanju, vam še enkrat priporočamo, da se v sistem za novo študijsko leto vpišete čim prej in da uporabite začasne točke ter s tem razbremenite stalne lokacije SŠP.

Subvencionirana študentska prehrana je ena izmed bonitet slovenskega študenta.
Subvencionirana študentska prehrana je ena izmed bonitet slovenskega študenta.
Izkoristite številne vpisne točke, da se izognete gneči. Pa dober tek!
Izkoristite številne vpisne točke, da se izognete gneči. Pa dober tek!
Prenesi v: