• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Nočni tek na Kalvarijo 216 //

Nočni tek na Kalvarijo 216

Rekordni Nočni tek na Kalvarijo otvoril sam predsednik države

10.10.2016 9:30:23 AM
Zaključil se je 7. Nočni tek na Kalvarijo, ki je letos porušil rekord po številu udeležencev, saj so organizatorji v slabih 20 minutah prijav povsem zapolnili število 200, zaradi čakalne vrste na prijavah pa so jih dodali še 50. Skupno je bilo prijavljenih 220 tekačev.

 

Zdrava zabava (Univerzitetna športna zveza Maribor) je tudi tokrat pripravila športni dogodek brez startnine, ki je sicer poseben že sam po sebi, saj gre za tek po 455 stopnicah v soju luči, bakel in svetlobnih efektov, letos pa je bil absolutno presežen rekord po številu udeležencev. Kot prvi se je s »štengami«, kot jih imenujemo Mariborčani, spopadel sam predsednik države g. Borut Pahor in dosegel čas 3:48,41. Odlično, gospod predsednik.

Takoj za njim je startal eden najboljših slovenskih judoistov Rok Drakšič, trikratni udeleženec olimpijskih iger in evropski prvak.

Kmalu za njima je bil na vrsti zdaj že 4-kratni zmagovalec Kalvarije Matjaž Mikloša, ki sicer svojega rekorda proge ponovno ni uspel preseči, je pa njegov čas 1:53 zopet zadostoval za zmago. V ženski konkurenci je slavila Ana Čufer s časom 2:26,9.

Zagotovo pa so zmagovalci vsi, ki so dosegli vrh stopnic. »Nočni tek po stopnicah je želelo skaziti vreme, saj je padlo kar nekaj kapelj dežja, vendar se udeleženci niso dali kaj preveč motiti in vsi se strinjamo, da je za nami uspešen brezplačni športni dogodek.« je povedal vodja prireditve pri Zdravi zabavi Klemen Tasič.

 

Rezultati:

Ženske:

1        Ana Čufer 2:26,9
2        Špela Zupan 2:55,0
3        Jasmina Klančnik   2:56,7

 

Moški:

1        Matjaž Mikloša       1:53
2        Simon Novak          1:53,2
3          Mitja Mesarič           1:56,6

 

DODATNE INFORMACIJE:

Maja Tasič, vodja informiranja
Zdrava zabava
Gosposvetska cesta 83
2000 Maribor
maja@zdravazabava.com

031 388 609

 

 

Prenesi v: