• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Fotografski natečaj - Upgrade Maribor //

Fotografski natečaj - Upgrade Maribor

Fotografski natečaj: »Maribor v objektivu mladih kreativcev z izzivom: UPGRADE MARIBOR!«

14.10.2016 1:29:11 PM
Zavod PIP razpisuje fotografski natečaj za mlade z idejami za degradirana, opuščena, zanemarjena območja v Mestni občini Maribor.

 

Fotografije bo 7 članska žirija, ki bo izbrala tudi najboljše fotografije s predlogi. Na podlagi prejetih fotografij bomo pripravil razstavo in organizirali otvoritev na kateri bomo podelili nagrade za najboljše fotografije, uvrščenim od 1. – 3. mesta. Postavitev razstave bo krožila med mladinskimi in drugimi zainteresiranimi organizacijami na območju Maribora.

Več informacij na:

ZAVOD PIP
Miha Šimon
Gosposvetska c. 86
2000 Maribor
Tel: 02 234 21 32 / e-pošta: pip@zavodpip.si

 

PRAVILA NATEČAJA

Kdo lahko sodeluje?

Natečaj je namenjen srednješolcem, študentom in drugim mladim starim od 15. do 29. let.

 

Tema natečaja

Iskanje novih idej, rešitev za degradirana opuščena in zanemarjena območja (npr. stavbe, igrišča, zemljišča, sprehajalne poti, parkovne površine … ) v Mestni občini Maribor.

 

Namen natečaja

Z natečajem želimo mlade spodbuditi k iskanju NOVIH IDEJ in perspektiv za degradirana, opuščena in zanemarjena območja, zaprte, zapuščene in propadajoče stavbe v Mariboru, zanemarjena igrišča, sprehajalne poti, parkovne površine itn. Natečaj je zastavljen na način, da posnetim fotografijam, območij ali zgradb… dodate predlog rešitve za oživitev oz. spremembo.

 

Kaj je potrebno narediti?

Od udeležencev se zahteva, da posnamejo fotografijo, ki prikazuje zapuščeno, zanemarjeno oz. degradirano območje (stavbo, igrišče ...) v Mestni občini Maribor - STANJE ZDAJ. Nato pa oblikujete primer rešitve območja oz. predlagano rešitev  – STANJE POTEM. 

 

Primer grafične rešitve oz. fotomontaže rešitev za staro stavbo:

 

POZOR:  vsak udeleženec lahko sodeluje le z ENIM izdelkom.

 

Tehnične specifikacije prispevkov – OBVEZNI KRITERIJI

 • KAKOVOST: vsaj 12 milijonov točk
 • RESOLUCIJA:  MINIMALNO 300 DPI
 • TEHNIKA: Fotografija je lahko posneta v barvni ali črno-beli tehniki, obdelana ali neobdelana.
 • PREDLOG REŠITVE OŽIVITEV OZ. SPREMEMBO OBMOČJA: Avtorji morajo za večjo sporočilnost poleg fotografije oddati tudi komentar nad/pod sliko. V kolikor komentar ne bo na sliki ali pod sliko je potrebno v wordovem dokumentu poslati tudi komentar oz. slogan slike. S sporočilom želimo razstavo tudi besedno obogatiti...
 • FORMAT: končni izdelek naj bo poslan v PDF formatu (primeren za povečavo na B1 format – 500 x 700 MM)

 

Rok za oddajo prispevkov

Fotografije (skupaj s komentarji) posredujte na e-poštni naslov:pip@zavodpip.si najkasneje do 02. 11. 2016 z zadevo »Natečaj 2016«. Ne pozabite na priponke. V e-pošto vpišite tudi osnovne podatke (Ime in priimek, telefonsko številko).

V primeru, da bodo datoteke, ki jih želite poslati, prevelike za pošiljanje po elektronski pošti, nam prispevke pošljite na mediju (CD, DVD,USB) na naslov Zavod PIP, Gosposvetska cesta 86, 2000 Maribor, s pripisom »Za natečaj 2016«, datumom prejema na Zavod PIP je sreda 02. 11 .2016. Izdelke, ki bodo prispeli po tem datumu bomo izločili. Za vsa dodatna vprašanja in podporo smo na voljo na zgornjem elektronskem naslovu in telefonski številki.

 

Izbor zmagovalcev in nagrade

 • Dela bo ocenjevala žirija sestavljena iz predstavnikov:
 • Evropskega kulturnega in tehnološkega centra Maribor
 • Pekarna Magdalenske mreže
 • Mladinskega kulturnega centra Maribor
 • Študentske organizacija univerze v Mariboru
 • Društvo SMC
 • Zavoda PIP
 • Mestne občine Maribor

 

Zmagovalci bodo izbrani v skladu z naslednjimi merili: ustreznost fotografije, jasnost sporočila, izvirnost dela.

NAGRADE:

 1. MESTO: Tablični računalnik + objava fotografije z opisom v reviji SPEKTER
 2. Kapucar Študentske organizacije Univerze v Mariboru + praktične nagrade Zavod PIP
 3. Praktične nagrade skupine ŠOUM + Zavod PIP

Nagrade bodo podeljene na otvoritvi razstave.

Zmagovalni izdelek (fotografija) bo posredovana tudi za objavo na spletnih straneh:

 • www.europedirect.si
 • DOSTOP.SI
 • Facebook mladinskih organizacij v MOM
 • Študentska revija SPEKTER

 

 

Avtorstvo prispevkov

Končni izdelek mora biti izdelan izključno za namen natečaja. Udeleženci so v celoti odgovorni za svoje delo in se strinjajo, da svoje delo in distribucijske ter reprodukcijske pravice brezplačno prenašajo na Zavod PIP. Zavod PIP ima na podlagi tega pravico do uporabe, reprodukcije, spremembe, objave in distribucije izdelka po svoji lastni presoji

 

Odgovornost

Organizatorji niso odgovorni za prekinitev, preložitev ali spremembo natečaja zaradi nepredvidljivih okoliščin, niti za vsako morebitno krajo, izgubo, zamudo ali poškodbo izdelkov med prevozom. Poleg tega se datumi, navedeni v teh pravilih, lahko spremenijo iz organizacijskih razlogov ali zaradi nepredvidljivih okoliščin. V teh primerih bodo udeleženci nemudoma obveščeni.

 

Upoštevanje pravil

Udeležba na natečaju pomeni upoštevanje teh pravil v celoti. Z udeležbo na natečaju se šteje, da se sodelujoči v celoti strinja s pravili natečaja. 

Prenesi v: