• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Študent, kje pa tebe čevelj žuli? //

Študent, kje pa tebe čevelj žuli?

Študentska organizacija Slovenije začenja z novo akcijo

25.10.2016 2:13:30 PM
Se ti zdi cenzus za pridobitev državne štipendije previsok? Si želiš več besede pri izbiri cimrov v študentskem domu? Ti knjižnica na fakulteti ne nudi dovolj strokovne literature? Se ti zdijo stroški študija previsoki? Študent, kje pa tebe čevelj žuli? Prispevaj svoj glas in se poteguj za eno od lepih nagrad.

 

Z akcijo "Študent, kje pa tebe čevelj žuli?" želimo iz prve roke izvedeti, s katerimi problemi se študentje soočate v vsakodnevnem življenju in katera področja se vam ne zdijo zadovoljivo urejena. Vaši prispevki, predlogi in komentarji bodo prispevali k naboru ukrepov, ki jih bomo v želji po iskanju boljših rešitev posredovali pristojnim državnim organom in tako skupaj prispevali k boljši prihodnosti vseh nas.

 

Kako sodeluješ?

Svoj prispevek, komentar ali predlog lahko oddaš preko posebnega spletnega obrazca do vključno 7. novembra 2016. Z oddajo sodeluješ v nagradni igri, v kateri lahko osvojiš:

 • 2-krat BON V VREDNOSTI 125 EUR za tečaj Zavoda ŠOU šport
 • 2-krat BON V VREDNOSTI 125 EUR za tečaj Zavoda ŠOLT

 

Več o akciji Študent, kje pa tebe čevelj žuli?

Z akcijo želimo v Študentski organizaciji Slovenije in njenih organizacijskih oblikah – ŠOU v Ljubljani, ŠOUM, ŠOUP in Zveza ŠKIS – spodbuditi družbeno in politično participacijo študentov, usmerjeno v delovanje za skupni cilj – izboljšati pogoje za življenje in študij študentov, s tem pa pogoje za še večji razvoj družbe znanja, brez katere si mladi prihodnosti ne znamo predstavljati.

Klemen Balanč, predsednik Študentske organizacije Slovenije: »Na Študentski organizaciji Slovenije že vrsto let opozarjamo na pomanjkljivo ali neustrezno zakonsko urejenost določenih področij, ki so neposredno povezana s študenti. Tukaj mislimo predvsem na sistem zagotavljanja kakovosti v visokem šolstvu, štipendijsko politiko, subvencionirano bivanje in zdravstveno politiko. Z akcijo “Študent, kje pa tebe čevelj žuli?” želimo od študentov pridobiti osebne izkušnje s konkretnimi problemi, s katerimi se študenti v praksi srečujejo

Prispevke, komentarje in predloge, ki bodo preko spletnega obrazca posredovani do vključno 7. novembra 2016, bo Študentska organizacija Slovenije preučila, na podlagi njihove vsebine pa pripravila nabor ukrepov in sprememb zakonodajnih aktov, ki bi prispevali k celoviti ureditvi socialnega položaja študentov in skrbi za kakovosten študij.

Rezultati akcije s pripadajočimi ukrepi bodo predstavljeni na novinarski konferenci, ki bo potekala 17. novembra 2016, ko obeležujemo tudi mednarodni dan študentov. Izsledki akcije in predlagani ukrepi bodo po javni predstavitvi v obravnavo posredovani tudi pristojnim državnim institucijam.

 

Prispevaj svoj glas!

 

Prenesi v: