• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Prijave na SCiM 2017 so odprte! //

Prijave na SCiM 2017 so odprte!

Ponovno odštevamo dneve do začetka največje študentske mednarodne konference v Sloveniji.

7.3.2017 11:28:59 AM
Nedavna raziskava je pokazala, da ima vsak posameznik v povprečju vsaj 4,39 razlogov, da obišče Slovenijo. Pri veliki večini je vsaj eden izmed teh razlogov obisk konference SCiM.

 

SCiM ali Student Conference in Maribor je največja mednarodna študentska konferenca v Sloveniji. Organizira jo oddelek za mednarodno sodelovanje Študentske organizacije Univerze v Mariboru, izvaja se vsako leto v koncu junija in začetku julija ter traja deset dni. Morda kakšno minuto več. Vsako leto jo obišče več kot 50 študentov iz celega sveta. Namen konference pa je nabiranje koristnih neformalnih znanj, druženje in tvorjenje mednarodnih prijateljstev, ki so v času, ko nikoli ne veš kdaj boš spakiral kovčke in odšel, še kako koristna.

Konferenca je sestavljena iz predavanj, ki se izvajajo približno tri ure vsakodnevno, popoldanskih aktivnosti, ki so namenjene predvsem druženju in spoznavanju Slovenije, večernih tematskih zabav in dvodnevne ekskurzije, kjer udeležnci raziščejo najlepše kraje naše države. Na konferenci je dovoljen tudi prosti čas in v kolikor udeleženec predhodno zaprosi - tudi spanec.

Krovna tema letošnje konference je »Your small steps, your big change«, ampak naj vas naslov ne zavede, ne bomo se učili dobesedno korakati. Obiskovalci se bodo imeli možnost razvrstiti v pet različnih delavnic, ki jih izvajajo strokovnjaki na takšnih ali drugačnih področjih. Prva delavnica uči upravljanja s časom, druga uči vodstva v ekipi, tretja se ukvarja s psihološkim razvojem človeka, četrta se osredotoča na retoriko, peta pa nas uči upravljanja z denarjem.

Prijave na ta vsakoletni edinstven dogodek so se z današnjim dnem odprle. Lahko se prijavi vsak posameznik starosti med 18 in 28 let. Prijavite se lahko tudi vi! Izkoristite edinstveno priložnost in povabite prijatelje iz tujine, da se udeležijo konference in preživijo deset dni v Mariboru. Ob odličnem programu in ceni 100€ za prenočišče, prehrano in vse aktivnosti, ne bo nikogar treba prav dolgo prepričevati. 

 

Udeleženci ne spoznajo samo Maribora ampak tudi lepote ostale Slovenije.
Udeleženci ne spoznajo samo Maribora ampak tudi lepote ostale Slovenije.
Prenesi v: