• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Razkrit program Lampiončkov 2017 //

Razkrit program Lampiončkov 2017

Magnifico, Big foot mama, Zaa, Cover Lover in mnogi drugi...

24.4.2017 12:16:01 PM
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) 16. maja pripravlja tradicionalni »zaključek« študijskega leta – Lampiončke 2017. Dnevno dogajanje bo potekalo na zelenici pred Pedagoško fakulteto, osrednji večerni dogodek pa na travnati ploščadi ob UŠC Leona Štuklja, v študentskem naselju Gosposvetska. Tudi letos na glavnem odru številni znani glasbeni gostje, med drugimi srbska zasedba Zaa, Cover Lover, Magnifico in Big foot mama.

 

Od prvih Lampiončkov letos mineva 37 let. Simbol študentskih iger je tako že desetletja stalnica namenjena športu in druženju študentov Univerze v Mariboru. S svojo tradicijo so prerasli v edini pravi študentski praznik in v enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, ki vsakoletno združuje množice mladih. Lampiončki so pomemben del mesta, saj že vrsto let v univerzitetno mesto Maribor privabljajo številne mlade iz vseh regij Slovenije.

 

OKOLJU PRIJAZNI LAMPIONČKI

S prireditvijo vsako leto nadgrajujemo ekološko ozaveščanje in tudi letos bo tako.

S prireditvijo vsako leto nadgrajujemo ekološko ozaveščenost in tudi letos bo tako. Standardnim usmeritvam, da “študenti nismo svinje“, dodajamo popoldanskem dogajanju še ekološko kampanjo, s katero bomo na Lampiončkih še bolj prijazni do okolja. Organizator letos vsem udeležencem zagotavlja EKO pribor, ki ga prejmete ob vstopu na piknik. Pred tem vsak udeleženec poravna EKO prispevek v višini 3 EUR, ki ga je mogoče poravnati v predprodaji ali na dan dogodka. Ob vstopu na piknik na Info točki prejmete »EKO paket«, ki zajema kozarce, pribor ter festivalsko zapestnico, s katero imate neomejen prehod v času piknika. Eko prispevek zajema in pokriva tudi del zneska za čiščenje celotnega prireditvenega prostora med in po zaključku piknika.

Na samem piknik »placu« bodo postavljeni EKO otočki, kamor želimo, da sproti oddajate in sortirate odpadke, ki nastajajo. Prav tako pa bo med nami krožila študentska »svinjska patrulja«, ki bo poskrbela, da prizorišče zapustimo v čim bolj urejenem stanju ter javnosti še enkrat pokažemo, da smo študenti odgovorni do okolja.

 

LAMPIONČKOVE IGRE

Igre so stalnica Lampiončkov od vsega začetka. Ekipe se lahko na igre prijavijo od torka, 25. aprila naprej, vse podrobnosti pa najdete na spletni strani www.lampioncki.si.

 

BREZPLAČNI KROŽNI AVTOBUSNI PREVOZ

Od različnih lokacij v Mariboru, do samega prizorišča, je za vse obiskovalce na dan dogodka organiziran brezplačni krožni avtobusni prevoz.

 

PROGRAM LAMPIONČKOV 2017:

(travnata ploščad ob Pedagoški fakulteti)

8:00 – pričetek Lampiončkovih iger na žaru (Obvezni Eko prispevek na 3eur/posameznika. Priporočen nakup v predprodaji v kavarni ŠTUK od srede, 3. maja naprej; na dan dogodka na blagajni ob vhodu)

14:00 – Lampiončkove igre (tekmovanje v tradicionalnih študentskih športnih igrah)

18:00 – konec dnevnega programa in selitev na koncertno prizorišče

 

(travnata ploščad ob UŠC Leona Štuklja)

 

Glavni oder (pričetek ob 18:00):

 • Zmagovalci ŠOUROCK'17 (finale se bo odvilo 9. maja na ŠTUKu);
 • Luka & Tomaž (glasbena povezovalca programa);
 • CoverLover;
 • Zaa;
 • Magnifico;
 • Big foot mama.

ŠTUK floor (pričetek ob 18:00):

 • zabava ob elektronskih ritmih (DJ KiLLy, DJ GOLD, DJ Rufi).

 

Za vse dodatne informacije obiščite www.lampioncki.si

Tudi letos nas čaka pester večerni program. Z nami bodo Magnifico, Big foot mama, Zaa, CoverLover in drugi. 9. maja bo na finalu razkrit še zmagovalec ŠOUROCK natečaja.
Tudi letos nas čaka pester večerni program. Z nami bodo Magnifico, Big foot mama, Zaa, CoverLover in drugi. 9. maja bo na finalu razkrit še zmagovalec ŠOUROCK natečaja.
Letos mineva 37 let od izvedbe prvih Lampiončkov. Pod sloganom "v družbi prijateljev" se zberemo ponovno 16. maja.
Letos mineva 37 let od izvedbe prvih Lampiončkov. Pod sloganom "v družbi prijateljev" se zberemo ponovno 16. maja.
Prenesi v: