• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Študentski dom: zadnji dan oddaje prošenj //

Študentski dom: zadnji dan oddaje prošenj

Oddaja prošnje za subvencionirano bivanje možna le še danes

16.8.2017 9:49:26 AM
Študenti visokošolskega študija imajo samo še danes čas, da oddajo prošnjo za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja v študentskih in dijaških domovih ter pri zasebnikih za študijsko leto 2017/18.

 

Študenti visokošolskih študijskih programov, ki želijo koristiti subvencijo za bivanje, morajo prošnjo za sprejem ali podaljšanje bivanja oddati preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ.

Rok velja tudi za tiste, ki se bodo vpisali ali šele oddali prijavo za vpis na študij po roku za oddajo prošnje za subvencionirano bivanje.

V študijskem letu 2017/18 je skupaj razpisanih 13.277 mest za subvencionirano bivanje, in sicer za sprejem 4743 in 8504 za podaljšanje bivanja ter 30 mest, ki so namenjena študentom s priznano mednarodno zaščito.

Cenzus za pridobitev subvencije znaša 2376,99 evra bruto mesečno na družinskega člana v letu 2016.

Pisarne za študentske domove bodo do 15. septembra na spletnem portalu eVŠ objavile informativno prednostno listo. Študenti, ki podaljšujejo bivanje, bodo o tem, ali izpolnjujejo pogoje za subvencionirano bivanje, obveščeni po pošti na naslov stalnega prebivališča v prihodnjih dneh oz. tednih.

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) je sicer pred dvema letoma opozorila na težave študentov s podaljševanjem bivanja v študentskih domovih, in sicer da bo okoli 500 študentov, ki so nadaljevali magistrski študij, grozilo, da bodo ostali brez sobe v študentskem domu, ker jim je do pridobitve statusa študenta na drugi bolonjski stopnji potekel status študenta. To je zdaj urejeno v noveli zakona o visokem šolstvu, kjer piše, da bo študent tudi po opravljeni diplomi obdržal status študenta do konca študijskega leta.

Več o subvencioniranem bivanju si lahko prebereš v članku z naslovom »Bivanje v študentskem domu«.

 

Prenesi v: