• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Zzrolano mesto uspešno “pod streho” //

Zzrolano mesto uspešno “pod streho”

Z rolerji ponovno po Mariboru

25.9.2017 9:38:01 AM
Preteklo nedeljo je izvedbo ZZrolanega mesta preprečilo slabo vreme. Zato so organizatorji dogodek prestavili in tudi uspešno izpeljali. Dogodek je zaključil program v okviru Evropskega tedna mobilnosti v Mariboru.

 

Univerzitetna športna zveza Maribor, ki je širše znana pod sloganom Zdrava zabava v sodelovanju z Mestno občino Maribor (Medobčinskim uradom za varstvo okolja in ohranjanje narave) je ZZrolano mesto, parado rolanja po mestih ulicah tokrat organizirala že štirinajstič Dogodek je vsa leta brezplačen in je sčasoma postal najbolj prepoznavna, pa tudi največja rolerska prireditev v Sloveniji. »Nestanovitno vreme je najbrž razlog, da je danes z nami rolalo manjše število udeležencev, okoli 300« je povedal Klemen Tasič, vodja prireditve pri Zdravi zabavi. »Kljub temu smo zelo zadovoljni, da smo rolanje uspeli izpeljati,«  je še dodal.

Start in cilj rolanja za glasbenim tovornjakom sta bila na Trgu svobode v Mariboru. Prireditev se je začela ob 15. uri, ko se je  začelo zbiranje prijav. Ob 16h se je parada podala na približno 11 kilometrsko pot po Mariboru, ki so jo zaključili čez slabo uro in pol. Po prihodu na cilj so organizatorji med prijavljenimi izžrebali kar nekaj nagrad, nagrajena pa sta bila tudi najstarejši in najmlajši udeleženec na rolerjih. Najstarejši Jurij Hercog jih šteje kar 68 let, najmlajša pa sta brat in sestra Henrik in Rebeka Rodman, stara 4 in 6 let.

 Proga letošnjega ZZrolanega mesta je potekala po naslednjih ulicah:  Trg svobode - Prešernova – Razlagova – Krekova – Strossmayerjeva - Mladinska ulica – Vrbanska – Turnerjeva – Gosposvetska  -Strossmayerjeva – Koroška – Glavni trg (krožišče)- Glavni most - Trg revolucije – Pobreška –  Čufarjeva – Zrkovska - Ulica Veljka Vlahoviča – Čufarjeva – Zrkovska – Pobreška - dvoetažni most -  Oreško nabrežje -  Ulica Kneza Koclja - Mlinska ulica (krožišče) - Partizanska – Trg svobode

Čez dva tedna Zdrava zabava prireja še eno športno – zabavno prireditev, Nočni tek po stopnicah na Kalvarijo. Tek po 454 stopnicah v soju luči in svetlobnih efektov bo 6. oktobra. Tudi ta prireditev je brezplačna.

 

Prenesi v: