• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Študentom v stiski podarjamo računalnike //

Študentom v stiski podarjamo računalnike

ŠOUM bo v sodelovanju s Študentsko organizacijo Slovenije (ŠOS) in društvom Duh časa razdelil rabljene računalnike študentom v stiski.

19.3.2018 10:32:16 AM
Z akcijo želimo olajšati študij študentom v socialni stiski, ki lahko za računalnik zaprosijo preko tega razpisa. Preko razpisa bomo upravičenim prosilcem razdelili 15 rabljenih stacionarnih računalnikov. Upravičenci iz razpisa prejmejo računalnik z naloženim odprtokodnim operacijskim sistemom Linux, miško, tipkovnico, monitor ter opremo za priključitev.

 

Vsi računalniki so opremljeni s poslovenjenim operacijskim sistemom, na namizju imajo pripravljena navodila za uporabo, ki uporabnika seznanijo z najosnovnejšimi informacijami, da lahko začne z delom oz. uporabo. Na računalnik so nameščeni: pisarniški paket, zaščita pred zlobnimi kodami, predvajalniki, orodja za obdelavo multimedijskih datotek, igre ipd.  

Pogoji razpisa:

 • Računalnik se lahko dodeli osebam, ki niso v rednem delovnem razmerju in ki imajo v tekočem študijskem letu status študenta.

Prijava na razpis:

Seveda lahko na razpis prijavite tudi cimra, sošolca ali prijatelja, ki se sam ne želi izpostaviti oz. javiti, pa ste identificirali, da bi mu tovrstna pomoč koristila.

Upravičenci iz razpisa prejmejo računalnik z naloženim odprtokodnim operacijskim sistemom Linux, miško, tipkovnico, monitor ter opremo za priključitev.
Upravičenci iz razpisa prejmejo računalnik z naloženim odprtokodnim operacijskim sistemom Linux, miško, tipkovnico, monitor ter opremo za priključitev.
Prenesi v: