• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Maribor bo že petnajstič ZZrolano mesto //

Maribor bo že petnajstič ZZrolano mesto

17. junija bo v Mariboru že 15. tradicionalni športno – rekreativni dogodek ZZrolano mesto

6.6.2018 12:57:10 PM
Naslednjo nedeljo, 17. junija bo v Mariboru že 15. tradicionalni športno – rekreativni dogodek ZZrolano mesto, ki vsako leto privabi več ljubiteljev rolanja, kotalkanja in drugih koles(šč)k.

 

Letošnja novost je novi – stari termin dogodka, ki se je po tem, ko je nekaj let potekal jeseni v okviru Evropskega tedna mobilnosti, prestavil nazaj na pomladanski termin.

Zdrava zabava že vrsto let pripravlja dogodek, ki je v vsem tem času iz prvotno študentskega dogodka prerasel v rekreativni dogodek, namenjen vsem generacijam. Edinstvena priložnost – rolati / rolkati / kolesariti / kotalkati se tam, kjer sicer vozijo avtomobili, privabi zmeraj več udeležencev. Parada rolanja za glasbenim tovornjakom po mestnih ulicah je ves ta čas brezplačna.

 

Varnost je na prvem mestu

Vodja prireditve pri Zdravi zabavi Klemen Tasič je povedal: »Poseben poudarek organizatorji dajemo na samo varnost, ki je na prvem mestu. Pri tem nam pomaga spremstvo policije, ki skrbi za pomične zapore cestišč ter spremljevalno reševalno vozilo. Za varnost med samim rolanjem pa poskrbijo člani Hokejskega kluba Lisjaki na rolerjih.«

 

Lokacija ostaja enaka

Lokacija dogodka ostaja enaka kot lansko leto – start in cilj parade bo na Trgu svobode v Mariboru. Organizatorji bodo zbirali prijave od 15. ure naprej, do starta bo potekala animacija za otroke na rolerjih pod okriljem Gibalnice Hop hop. Parada se bo podala na približno 12 kilometrsko pot po Mariboru točno ob 16. uri.  Trajala bo okoli 90 minut, saj se tempo rolanja prilagodi najmlajšim. Med samim rolanjem bo krajši postanek z osvežilnimi napitki.

Po prihodu na cilj bodo organizatorji med prijavljenimi izžrebali kar nekaj nagrad, nagrajena pa bosta tudi najstarejši in najmlajši udeleženec. Kot vsa leta do sedaj tudi tokrat štartnine ni.

ZZrolano mesto je svojo premiero doživelo že (davnega) leta 2002, od takrat naprej pa se dogodka udeležuje več sto navdušencev rolanja. V letu 2017 so organizatorji našteli 500 udeležencev, letos jih pričakujejo še več, saj je v tem terminu bistveno večje zanimanje za rolanje.

 

Trasa rolanja je že nekaj let nespremenjena
Proga letošnjega ZZrolanega mesta je enaka že nekaj let in je dolga približno 12 kilometrov, spremeni se le startno-ciljni prostor ki je, kot rečeno, na Trgu svobode. Rolali bomo bo naslednjih ulicah:  Trg svobode - Prešernova – Razlagova – Krekova – Strossmayerjeva - Mladinska ulica – Vrbanska – Turnerjeva – Gosposvetska  -Strossmayerjeva – Koroška – Glavni trg (krožišče)- Glavni most - Trg revolucije – Pobreška –  Čufarjeva – Zrkovska - Ulica Veljka Vlahoviča – Čufarjeva – Zrkovska – Pobreška - dvoetažni most -  Oreško nabrežje -  Ulica Kneza Koclja - Mlinska ulica (krožišče) - Partizanska – Trg svobode


Zgoraj omenjene ulice bodo v ta namen tudi kratkotrajno zaprte za promet,v primeru dežja bo prireditev teden dni kasneje.

 

 

FOTO: Andraž Kramberger

Organizatorji dajejo velik poudarek varnosti, zato udeležence pozivajo, da uporabljajo zaščitno opremo
Organizatorji dajejo velik poudarek varnosti, zato udeležence pozivajo, da uporabljajo zaščitno opremo
Tradicionalna trasa dogodka
Tradicionalna trasa dogodka
Dogodek je primeren za vse generacije.
Dogodek je primeren za vse generacije.
Prenesi v: