• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Oddaj prošnjo za v študenta! //

Oddaj prošnjo za v študenta!

Bliža se končni rok za oddajo prošnje za subvencionirano bivanje študentov

13.8.2018 11:46:54 AM
Približuje se rok za oddajo prošenj za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov visokošolskega študija v (zasebnih) študentskih domovih, dijaških domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2018/2019.

 

Kot so v sporočilu za javnost zapisali na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, rok velja tudi za tiste, ki se bodo vpisali ali šele oddali prijavo za vpis na študij po pretečenem roku.

V študijskem letu 2018/2019 je skupaj razpisanih 11.941 mest za subvencionirano bivanje, za sprejem 4050 in 7876 za podaljšanje bivanja ter 15 mest, ki so namenjena študentom s priznano mednarodno zaščito.

Višina subvencije za bivanje študentov za prihodnje študijsko leto je 21,50 evra na študenta za javne študentske (dijaške) domove ter 32 evrov na študenta za zasebne študentske domove in zasebnike.

Razpis in pregled razpoložljivosti subvencij za bivanje po visokošolskih središčih in krajih kapacitet sta objavljena na portalu eVŠ.

 

Študenti morajo prošnjo oddati do 16. avgusta preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ.
Študenti morajo prošnjo oddati do 16. avgusta preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ.
Prenesi v: