• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Koncert KUD Študent z dobrodelno noto //

Koncert KUD Študent z dobrodelno noto

ŠOUM letos zbral 3000 evrov za pomoči potrebne stanovalce domov.

14.12.2018 11:12:31 AM
Na dobrodelnem dogodku ŠOUM, koncertu KUD Študent, je bilo zbranih še dodatnih 1100 evrov. Skupno bodo socialno ogrožene stanovalce študentskih domov razveselili s 3000 evri.

 

Tudi letos je Kulturno umetniško društvo (KUD) Študent dodalo svojo noto predbožičnemu vzdušju v mestu. Tradicionalni decembrski koncert aktivnih sekcij društva je bil tokrat, kakor se za predbožično vzdušje spodobi, dobrodelen. »Tradicija dobrodelnosti je nova, začeli smo jo lani, letos jo nadaljujemo,« je dejal Sašo Kodrič, vodja društva, ki je na odru Narodnega doma predstavilo del svojega folklornega in pevskega opusa.

 

3 tisoč evrov za pomoči potrebne stanovalce študentskih domov

»Ponosen sem na vez, ki se je v preteklih letih spletla med KUD Študent in Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru,« je ob tem povedal Žiga Pirš, predsednik ŠOUM, ki kot eno pomembnejših niti te vezi vidi solidarnost - rdečo nit številnih letošnjih projektov. »Z ostalimi dobrodelnimi projekti smo zbrali okoli 1500 evrov, današnji koncert pa je prinesel še 1100 evrov,« je ob koncu razkril Pirš in dodal, da bo ŠOUM znesek zaokrožil na 3 tisočake.

Zbrana sredstva bodo pomagala tistim študentom, ki si najtežje privoščijo bivanje v študentskem domu. Vsak mesec jih mora nekaj zaradi finančne stiske zaprositi za podaljšanje roka plačila. 

 

 

 

Akademska folklorna skupina Študent si je tokrat noše nadela za socialno ogrožene sovrstnike.
Akademska folklorna skupina Študent si je tokrat noše nadela za socialno ogrožene sovrstnike.
Prenesi v: