• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Znani so bendi Šourocka 2019 //

Znani so bendi Šourocka 2019

Šestnajsta edicija Šourock natečaja je pred vrati.

8.3.2019 11:34:46 AM
Prenovljena žirija je razkrila, katerih 15 zasedb bo letos dobilo priložnost preizkusiti Štukov oder in se predstaviti publiki.

 

Le nekaj dni po zaprtju prijav na letošnjo, že šestnajsto edicijo Šourock natečaja, je strokovna komisija staknila glave in se lotila po svojih besedah težke naloge – izbora zasedb, ki bodo že čez nekaj tednov zavzele oder Štuka.

 

Prenovljena komisija izbrala petnajsterico

Petčlanska žirija je letos v nekoliko drugačni zasedbi – poleg že dobro znanim Marku Soršaku Sokiju, Marku Fureku in Martinu Bezjaku sta mnenje podala še Matic Mlakar iz The Kraken Productions in Denis Jančič, eden boljših slovenskih rock bobnarjev, ki se je med drugim uveljavil kot del ekipe Yogurta, Dweala, Zorana Predina, aktualno pa še zasedb Krokar in Picture Grey – izbrala naslednjo petnajsterico: Ice on Fire, Apory Museum, Manifest, Blasius, Fat Butlers, Buržuazijo, Infected, Macbeth, Blue Jane, Year of the Rookie, Fool Nation, Smooth Taste, Amok, 7ate9 in Bajto 23.

 

 

Letošnja žirija z organizatorkama: Marko Soršak, Rebeka Kopčič, Matic Mlakar, Denis Jančič, Martin Bezjak, Ana Helbl in Marko Furek.
Letošnja žirija z organizatorkama: Marko Soršak, Rebeka Kopčič, Matic Mlakar, Denis Jančič, Martin Bezjak, Ana Helbl in Marko Furek.
Prenesi v: