• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Nočni tek po stopnicah na Kalvarijo ima 10 let //

Nočni tek po stopnicah na Kalvarijo ima 10 let

Tradicionalni tek po 454 stopnicah na kalvarijo

1.10.2019 1:30:03 PM
Tradicionalni tek po 454 stopnicah, kolikor jih vodi na Kalvarijo, bo Univerzitetna športna zveza Maribor (bolj prepoznana pod geslom Zdrava zabava) ta petek, 4. oktobra, organizirala že desetič.

 

Gre za brezplačen dogodek, prireditev pa je primerna za vse rekreativce, saj je v ospredju slogan “Vsak je zmagovalec”, kar vsekakor velja. “Sicer bomo merili čase in nagradili najboljše, vendar gre predvsem za promocijo zdravega načina življenja skozi brezplačne športne dogodke, namenjene vsem generacijam,” je povedal Klemen Tasič, vodja projektov pri Zdravi zabavi.

Vsak v svojem tempu

Kalvarija je hrib na severni strani mesta in stopnice predstavljajo dober vadbeni poligon mnogim rekreativcem in profesionalcem. Sicer veljajo za »peklenske«, ampak važno je sodelovati in ne zmagati, zato ujemi lasten tempo. Najboljše čase namreč dosegajo vrhunski športniki, Kranjčan Matjaž Mikloša ima že 4 zmage na dogodku, njegov rekord pa je neverjetnih 1:44. Na tronu tako ostaja že kar nekaj let zapored.

Tek bo potekal v petek, 4. oktobra ob 17. uri, ko ko se bo pričelo zbiranje prijav. Predhodne prijave namreč niso mogoče in se bodo zbirale kar pred samim startom teka. Startnine ni, tekači pa se bodo na stopnice podali z nekaj sekundnim časovnim razmikom. Vsak sodelujoči prejme darilo organizatorja in seveda medaljo na cilju.

Kategorije teka so naslednje:

Mini Kalvarček – otroci do 7. let, do prvega platoja (dečki in deklice)
Kalvarček – otroci med 7. do 11. letom, do prvega platoja (dečki in deklice)
Senior Kalvarček – mladina med 11. do 15. letom, na vrh Kalvarije
Ženska kategorija – odrasli, na vrh Kalvarije
Moška kategorija – odrasli, na vrh Kalvarije

Start otroških tekov bo ob 19.00 uri, vsi ostali se bodo na »štenge« podali uro kasneje. Dogajanje pod stopnicami bo kot zmeraj pestro, organizatorji pa pripravljajo tudi presenečenje za najmlajše.

 

tekst:  Zdrava Zabava 
foto: Marko PIGAC

Prenesi v: