• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • Fakulteta ŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
ŠOUM vam želi scufano poletje!
Cufaj za svojo prihodnost!
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študnetov!
Novice //

Študenti s kulturo zbrali denar za sovrstnika

KUD Študent je v Unionski dvorani pripravila raznovrsten dogodek ob prazniku »Gregorjevega«, na katerem so nastopili Akademska folklorna skupina, Akademski pevski zbor, Veterani AFS Študent Bela krizantema, Otroška folklorna skupina ter Frajkinclari. Dobrodelni koncert je podprla in financirala Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), vsa zbrana sredstva, v višini 2.000 evrov, pa so poklonili Gregi, študentu Ekonomsko poslovne fakultete v Mariboru.

EBEC: prava preizkušnja za inženirje

Na inženirskem tekmovanju EBEC se je deset ekip pomerilo v praktični in teoretični preizkušnji, zmagovalna ekipa bo tekmovanje nadaljevala v Gradcu.

Doktorski študij mora biti dostopen vsem

Na Študentski organizaciji Slovenije (ŠOS) so v okviru javne razprave o predlogu Uredbe o sofinanciranju doktorskega študija podali svoje komentarje, ki gredo predvsem v smeri drugačnega sistema financiranja doktorskega študija.

Podpora predlogom za več pravic študentom in mladim

Na današnji seji bo državnozborski Odbor za delo, družino, socialne zadeve in invalide med drugim obravnaval predloge samostojnega poslanca Andreja Čuša.

Brezplačna vodena vadba športnih aktivnosti

ZZ novim projektom »Zdrav življenjski slog v Študentskih domovih Univerze v Mariboru (ŠD)« organiziramo vodeno vadbo za različne športne aktivnosti.

Dijaki in učenje za življenje

Dijaška skupnost Maribor v sodelovanju s Kariernim centrom Univerze v Mariboru organizira konferenco »Dijaki in učenje za življenje«, na kateri bo osrednja tema posvečena dijaškim problematikam vseživljenjskega učenja.
Arhiv novic