• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Novice //

Mariborski študenti pripravljeni na Informativne dni

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) se pripravlja na »Informativne dneve«. Kjer bodo s svojimi informatorji pričakali dijake in jim nudili potrebne informacije pri usmeritvah v univerzitetnem mestu.

Pridruži se ekipi ŠOUM

Si kreativen in poln idej? Si želiš zapolniti svoj prosti čas ob študiju? Si želiš delati v super ekipi in skleniti nova prijateljstva? Si želiš pridobiti dodaten zaslužek ob študiju? Želiš nadgraditi in obogatiti svoje znanje ter pridobiti pomembne izkušnje? Potem je čas, da se pridružiš ekipi ŠOUM in se prijaviš na razpis.

Glasbene skupine – prijavite se na »ŠOUROCK 2020«

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je izdala razpis na natečaj za študentske/dijaške glasbene rock skupine »ŠOUROCK '20«.

Dodatna prosta mesta v programu Pravnik v praksi

Zavod PIP je uspel zagotoviti še 10 dodatnih prostih mest za program Pravnik v praksi.

MSS nagrajuje najboljšo diplomsko in magistrsko delo s področja mladih

Mladinski svet Slovenije (MSS) razpisuje Nagrado MSS za najboljšo diplomsko in magistrsko nalogo s področja mladih za leto 2019.

Odziv ŠOS na študentske demonstracije v Indiji

Svet že več kot mesec dni obkrožajo novice o študentskih protestih v Indiji, ki so kot odziv na nedavno spremembo državne zakonodaje glede pridobivanja državljanstva ter pravic, ki iz njega izhajajo, zajeli več mest ter univerzitetnih središč.
Arhiv novic