• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • Fakulteta ŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Novice //

9. Nočni tek na Kalvarijo

Pravkar smo zaključili z 9. Nočnim tekom na Kalvarijo, ki se ga je udeležilo skupno 270 tekačev, od tega 65 otrok.

20 let Študentske delovne brigade ŠOUM

Od 10. do 19. oktobra 2018 bo v Univerzitetni knjižnici Maribor na ogled razstava na tematiko "20 let Študentske delovne brigade ŠOUM". Otvoritev razstave bo v sredo, 10.10. ob 12. uri.

Kulturen. Si siguren?

Za odlično vzdušje skozi novo šolsko in študijsko leto si privošči vrhunski koncertni program orkestrskih in komornih koncertov ali pa se nasmej ob komedijah letošnjih najboljših predstav slovenskih gledališč v ND Maribor.

Vpis oz. podaljšanje študentske prehrane

V Mariboru bo med 24.9. in 5.10. možen vpis v sistem študentske subvencionirane prehrane SAMO na posebej vzpostavljeni točki na Štuku, kjer bo na voljo več vpisnih mest.

Spet bomo ponoči tekli po štengah

Tradicionalni nočni tek po stopnicah na Kalvarijo je prireditev, kjer udeleženci premagajo 454 stopnic vodi na grič na severni strani Maribora, le-te pa predstavljajo vsakodnevni rekreativni poligon mnogim Mariborčanom.

Postani mladi mestni poročevalec

Si star/a med 15 in 29 let? Te zanima položaj mladih v Mestni občini Maribor? Bi se rad/a preizkusil/a pri delu novinarja?
Arhiv novic