• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • Fakulteta ŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Novice //

S KAMRICO do "strehe nad glavo"

Borza študentskih sob in stanovanj Kamrica, ki so jo pred leti ustanovili Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), Študentski servis Maribor in Zavod PIP, poleg brezplačnega iskanja sobe oziroma stanovanja, uporabnikom ponuja še številne druge ugodnosti. Kamrica deluje v okviru portala za mlade Dostop.si (www.dostop.si/kamrica), kjer sta zbrana tako ponudba, kot povpraševanje po sobah in stanovanjih (oddaja oglasa je brezplačna). Najemnikom in najemodajalcem pa Zavod PIP brezplačno nudi še pravno pomoč, posredovanje pri sklepanju najemnih razmerij, pripravo najemne pogodbe, posredovanje v primeru spora, pa tudi možnost arhiviranja najemnih pogodb.

Oddaj prošnjo za v študenta!

Približuje se rok za oddajo prošenj za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov visokošolskega študija v (zasebnih) študentskih domovih, dijaških domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2018/2019.

Kadrovske štipendije v Talumu

Dijaki in študenti, ki bi že med izobraževanjem radi pridobili čim več praktičnega znanja in se dodobra seznanili s poklicem za katerega se izobražujejo, se lahko prijavijo na razpis kadrovskih štipendij 2018/2019 družb Skupine Talum.

Začenja se 20. Študentska delovna brigada

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), med 20. in 29. julijem 2018, organizira tradicionalno Študentsko delovno brigado. Ta bo tokrat potekala na Koroškem in sicer v občini Črna na Koroškem. Študentje bodo tamkajšnjim krajanom pomagali pri odstranjevanju objektov stare čistilne naprave, obnovi številnih mostov, košnji zaraščenih travnikov, urejanju turističnih pešpoti, obnovi objektov in pri domačih vsakdanjih opravilih občanov. Letošnja brigada, ki se jo bo udeležilo okoli 40 študentov prostovoljcev, se bo izvedla že dvajseto leto zapored. Častni pokrovitelj dogodka je predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor, ki je tudi letos napovedal svoj obisk in pomoč študentom pri samem delu.

V Mariboru že 20. konfrenca SCiM

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) od 2. do 11. julija gosti že 20. Mednarodno študentsko konferenco SCiM. Konferenca spada med največje tovrstne dogodke v Evropi na katerem sodeluje več kot 50 udeležencev iz skoraj 40-ih držav sveta. Na otvoritvi, ki bo potekala v torek, 3. 7. 2108, ob 10. uri v prostorih UKM Maribor, bosta študente pozdravila tudi župan Mestne občine Maribor, dr. Andrej Fištravec, in Mladen Kraljić iz Univerze v Mariboru.

Dodatna mesta za Študentsko delovno brigado

ŠOUM bo med 20. in 29. julijem 2018 izvedla že 20. Študentsko delovno brigado, ki bo tokrat potekala v občini Črna na Koroškem. Če želiš preživeti nekaj aktivnih poletnih dni, v super družbi, se lahko prijaviš do 8. julija!
Arhiv novic