• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Novice //

Dijaki o iskrenosti, medsebojnih odnosih in delovnem okolju

Dijaška skupnost Maribor (DSM), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), bo v petek, 18. oktobra 2019, v prostorih Vetrinjskega dvora izvedla Konferenco mariborskih dijakov - #Iskreni. Na že četrti izvedbi pa bo osrednja tema namenjena spoznavanju vsakodnevnih tabujev in zanikanj.

Višja urna postavka za študentsko delo nastopi januarja

Odbor za finance in Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor sta sprejela predloga zakonov, s katerim se položaj študentov pomembno izboljšuje. Minimalna bruto urna postavka za študentsko delo se tako s 1. januarjem 2020 dviguje na 5,41 evra. Spremembe se obetajo tudi na področju subvencioniranja prevozov.

Jesenska študentska krvodajalska akcija

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), pod okriljem Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), skupaj s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP) in z lokalnimi študentskimi klubi, organizira tradicionalni Študentsko krvodajalsko akcijo po vsej Sloveniji. Mariborski študentje bodo lahko darovali kri v dveh tradicionalnih terminih; v Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK (Gosposvetska cesta 83) in v UKC Maribor.

Nočni tek po stopnicah na Kalvarijo ima 10 let

Tradicionalni tek po 454 stopnicah, kolikor jih vodi na Kalvarijo, bo Univerzitetna športna zveza Maribor (bolj prepoznana pod geslom Zdrava zabava) ta petek, 4. oktobra, organizirala že desetič.

Mariborski študenti začenjajo s »tedni dobrodošlice«

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) ob začetku novega študijskega leta 2019/20, tradicionalno pozdravlja študente z informativno akcijo »DOSTOP«, s katero želi izraziti dobrodošlico brucem ter vsem študentom in jim zagotoviti vse informacije, ki jih potrebujejo za uspešno vključitev v študentsko življenje. Hkrati ŠOUM predstavlja tudi številne aktivnosti, ki se bodo za mariborske študente izvedle v jesenskem obdobju.

Vpis oz. podaljšanje študentske prehrane v Mariboru

V Mariboru bo med 25.9. in 3.10. možen vpis v sistem študentske subvencionirane prehrane SAMO na posebej vzpostavljeni točki na Štuku, kjer bo na voljo več vpisnih mest.
Arhiv novic