• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Novice //

Kanal za zaseben posvet z zdravnikom Dr. Posvet

Vzajemna predstavlja novo brezplačno storitev Dr. Posvet, ki omogoča varen in zaseben pogovor z zdravnikom na daljavo. Storitev je na voljo vse dni v letu, 24 ur na dan.

ŠOS objavlja razpis za denarno pomoč študentom

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) in organizacijske oblike ŠOS v sodelovanju s Fundacijo Študentski tolar objavljajo poziv za dodelitev nepovratne denarne pomoči ob izbruhu koronavirusa.

ŠOUM in mariborski študenti na pomoč kmetijam

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) se je odzvala pozivu Ministrstva za kmetijsko, gozdarstvo in prehrano glede pomoči na kmetijah.

Solidarnostni dodatek za študente – Kako do njega?

Zato je potrebno poskrbeti za pravočasno in pravilno oddajo vloge na straneh e-uprave, da si do konca aprila zagotovimo izplačilo v višini 150 evrov.

Jubilejni Lampiončki bodo še malo počakali

Prireditev Lampiončki – »praznik študentov«, ki jo vsako leto pripravlja Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), je zaradi trenutne situacije, ki vlada v Sloveniji in po svetu, odpovedana.

Skupna stališča za izboljšanje ekonomskega in socialnega položaja mladih, študentov in prekarcev

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) je skupaj z ostalimi organizacijami izdala skupna stališča.
Arhiv novic