• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • Fakulteta ŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
ŠOUM vam želi scufano poletje!
Cufaj za svojo prihodnost!
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študnetov!
Novice //

Razkrit program Lampiončkov 2017

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) 16. maja pripravlja tradicionalni »zaključek« študijskega leta – Lampiončke 2017. Dnevno dogajanje bo potekalo na zelenici pred Pedagoško fakulteto, osrednji večerni dogodek pa na travnati ploščadi ob UŠC Leona Štuklja, v študentskem naselju Gosposvetska. Tudi letos na glavnem odru številni znani glasbeni gostje, med drugimi srbska zasedba Zaa, Cover Lover, Magnifico in Big foot mama.

ŠOS o izredni seji vlade RS za mladino

V prostorih Vlade RS so se na izredni seji Sveta Vlade RS za mladino sestali predstavniki ministrstev in predstavniki mladinskega sektorja. Seja je bila sklicana na zahtevo mladinskega sektorja.

V Mariboru študenti množično častili »pol litra«

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je organizirala tradicionalno študentsko krvodajalsko akcijo "Častim 1 litra", ki vzporedno poteka po vsej Sloveniji. Mariborski študentje so kri darovali v dveh tradicionalnih terminih; v Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK in v UKC Maribor. V dveh dneh je kri darovalo kar 245 študentov, veliko število se jih je vpisovalo tudi v register darovanja organov in krvotvornih matičnih celic.

Začenjajo se študentske krvodajalske akcije

Ob začetku že tradicionalne študentske krvodajalske akcije Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) poziva študente in druge prostovoljce, naj se udeležijo študentske krvodajalske akcije in »častijo pol litra«.

»Seksoslovje 2017« - odkrito o spolno prenosljivih boleznih

V sredo, 5. aprila 2016, s pričetkom ob 20. uri, se bo v mariborskem ŠTUK-u odvil letošnji večer Seksoslovja. Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je tokratno rdečo nit zapeljala v smeri osveščanja mladih o spolno prenosljivih boleznih. Osrednji del dogajanja bo okrogla miza, kjer bodo sodelovali strokovnjaki s tega področja ter znane osebnosti.

14. sezona natečaja ŠOUROCK se seli na oder

V mariborskem ŠTUK-u se pričenjajo predizbori za najboljšo mlado glasbeno skupino - ŠOUROCK'17. Organizator, Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), tako že vrsto let pomaga mladim glasbenikom na njihovi glasbeni poti in jih hkrati nagradi za ustvarjalnost. Na letošnji natečaj se je prijavilo rekordno število glasbenih skupin – kar 43. Veliko finale bo potekalo 9. maja v ŠTUK-u, zmagovalna zasedba bo prejela nagrado v vrednosti 1.000 EUR. Ambasador letošnjega natečaja je Matevž Šalehar - Hamo, pevec skupine Hamo & Tribute 2 Love.
Arhiv novic