• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Novice //

Odprte so prijave na 21. Študentsko delovno brigado

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) bo med 19. in 28. julijem 2019 izvedla že 21. Študentsko delovno brigado, ki bo tokrat potekala v občini Litija, natančneje v Krajevni skupnosti Dole pri Litiji. Namen Študentske delovne brigade je v prvi vrsti pomagati krajanom demografsko ogroženih področij, spodbujati prostovoljstvo med študenti, pomembno pa je tudi druženje med študenti, saj se tu sklenejo prijateljstva, ki trajajo še dolgo po zaključku brigade. Ob tej priložnosti ŠOUM vabi vse študente, ki želijo pomagati s svojim prostovoljnim delom, da se udeležijo letošnje brigade.

Mariborski študenti osvojili »nočno« Kalvarijo

Mariborski študenti so se v ponedeljek, 15. aprila 2019 tradicionalno množično podali po vsem znanih stopnicah na Kalvarijo. S tem se je pričela »Aktivna študentska pomlad«, ki jo že vrsto leto organizira Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM). V okviru projekta se bo odvil še skupinski pohod na mariborsko Pohorje, deljenje brezplačne zdrave malice, prav tako pa se bodo študenti lahko udeležili kuharske delavnice.

Skupen odziv ŠOUM in ŠOS na predlog dopolnitev ZSkuS

Dne 2. 4. 2019 je skupina poslank in poslancev s prvopodpisanim Danijelom Krivcem vložila Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o skupnosti študentov (ZSkuS-A). Na Študentski organizaciji Slovenije (ŠOS) in Študentski organizaciji Univerze v Mariboru (ŠOUM) podpiramo namen predlagane novele zakona, nenazadnje gre za proces urejanja, ki ga zasledujemo že več let. Zagovarjamo načelo transparentnosti; že sedaj smo ob vseh notranjih pravilih tudi zakonsko zavezani k posredovanju informacij javnega značaja po ZDIJZ ter podvrženi nadzoru Računskega sodišča RS (po ZZZPB)! Po tem ko zadnji predlog ZSkuS ni bil sprejet, smo to lani dodatno zapisali še v svoj najvišji akt – Študentsko ustavo. Dodatno smo omejili še trajanje mandatov, prepovedali delo pravnomočno obsojenih oseb, se zavezali načelom javnega naročanja, sprejeli etični kodeks itd.

Spomladanska študentska krvodajalska akcija

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), pod okriljem Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), skupaj s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP) in z lokalnimi študentskimi klubi, organizira tradicionalni Študentsko krvodajalsko akcijo po vsej Sloveniji. Mariborski študentje bodo lahko darovali kri v dveh tradicionalnih terminih; v Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK (Gosposvetska cesta 83) in v UKC Maribor.

Postani prostovoljec na mednarodni študentski konferenci SCiM

Želiš preživeti 10 poletnih dni v družbi študentov s celega sveta?

Znana je lokacija 21. Študentske delovne brigade ŠOUM

Letos se bomo za 10 dni podali v Dole pri Litiji. 28 vasi in zaselkov, s približno 766 prebivalci, v 250 gospodinjstvih, se razprostira na površini približno 55 km2 razgibanega terena. Prijave na letošnjo Študentsko delovno brigado ŠOUM, ki bo potekala od 19. do 28. julija 2019, so s tem odprte.
Arhiv novic