• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Novice //

Čas je, da gospodarsko rast začutimo tudi študenti

V nedeljo obeležujemo mednarodni dan študentov na dan obletnice nacistične okupacije praške univerze leta 1939, ki je leta 1941 postal mednarodni dan študentov. 17. novembra tako študenti po vsem svetu glasno opozarjamo na aktualno problematiko.

ŠOUM ima novo študentsko predsedstvo

Člani Študentskega zbora Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), so na svoji 1. redni seji za predsednika ŠOUM izvolili Dejana Glazerja, študenta magistrskega študija na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru.

Študent, deli znanje – pridobi izkušnje!

Oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM v letu 2020 že 22. leto organizira mednarodno študentsko konferenco SCiM, ki vsako leto gosti okoli 60 študentov iz več kot 30 držav. Rdeča nit desetdnevne konference, ki bo potekala ob koncu junija oziroma v začetku julija 2020, so izobraževalne delavnice, na katerih študentje pridobijo neformalno izobrazbo iz najrazličnejših področij. Delavnice obsegajo 15 ur v skupinah do 10 udeležencev in potekajo v angleščini.

Štipendijski program “ASEF Junior Fellows”

Gre za triletni program, v okviru katerega izbrani študenti opravijo raziskovalno-študijsko prakso na odličnih svetovnih univerzah (ZDA, Kanada, Velika Britanija, Avstralija in Nova Zelandija).

ŠOS podpira predlog ZUPJS

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) podpira Predlog zakona o dopolnitvi Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (EPA: 771 – VIII), ki ga je 16. 9. 2019 v parlamentarni postopek vložila skupina poslank in poslancev s prvopodpisanim Jožefom Horvatom.

Dijaki o iskrenosti, medsebojnih odnosih in delovnem okolju

Dijaška skupnost Maribor (DSM), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), bo v petek, 18. oktobra 2019, v prostorih Vetrinjskega dvora izvedla Konferenco mariborskih dijakov - #Iskreni. Na že četrti izvedbi pa bo osrednja tema namenjena spoznavanju vsakodnevnih tabujev in zanikanj.
Arhiv novic