• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • Fakulteta ŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Novice //

Usposabljanje za delo z motorno žago

Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja ŠOUM za vas pripravlja usposabljanje iz varnosti in zdravja pri delu ter varstvo pred požarom za upravljavce motornih žag.

Maribor bo že petnajstič ZZrolano mesto

Naslednjo nedeljo, 17. junija bo v Mariboru že 15. tradicionalni športno – rekreativni dogodek ZZrolano mesto, ki vsako leto privabi več ljubiteljev rolanja, kotalkanja in drugih koles(šč)k.

Študenti in dijaki tudi letos ugodneje na Festival Lent

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) in Narodni dom Maribor tudi letos študentom in dijakom omogočata ogled prireditev v okviru Festivala Lent po dostopnejši ceni. Mladi bodo za »Lento«, odšteli le 15 €.

Študentska konferenca na temo sodobnega trga dela

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) organizira študentsko konferenco na temo »Sodobni trg dela in mi na njem«. Konferenca se bo odvila v sredo, 30. maja 2018, v Vetrinjskem dvoru v Mariboru. Udeleženci bodo pridobili znanje o aktualnem stanju na trgu dela, kako se soočiti s problemi in na kaj morajo biti pozorni pri iskanju zaposlitve. Konferenca je sestavljena iz predavanj, praktičnih delavnic ter okroglih miz.

V pričakovanju Lampiončkov

V torek, 15. maja se bo v mariborskem študentskem kampusu Gosposvetska odvila najbolj tradicionalna študentska prireditev v Sloveniji – Lampiončki 2018. Dnevno dogajanje si bodo ob tradicionalnih športnih igrah študentje popestrili ob številnih zanimivostih spremljevalnega programa, osrednji večerni glasbeni program pa sestavljajo Mi2, Happy Ol'McWeasel, King foo, Carpe diem in novi zmagovalci natečaja ŠOUROCK – Spotless Minds. Skozi celotno prireditev organizator pričakuje okoli 10.000 obiskovalcev.

Kri darovalo 900 študentov

Zaključuje se študentska krvodajalska akcija Častim 1 litra, ki je potekala skozi cel april. V univerzitetnih središčih in v več kot 15. drugih krajih po Sloveniji je v tradicionalni akciji sodelovalo več kot 900 študentov krvodajalcev.
Arhiv novic