• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Novice //

ŠOUM išče sodelavce

Si kreativen in poln idej? Si želiš zapolniti svoj prosti čas ob študiju? Si želiš delati v super ekipi in skleniti nova prijateljstva? Si želiš pridobiti dodaten zaslužek ob študiju? Želiš nadgraditi in obogatiti svoje znanje ter pridobiti pomembne izkušnje? Potem je čas, da se pridružiš ekipi ŠOUM in se prijaviš na razpis.

Sodeluj v raziskavi EVROŠTUDENT VII

Si že kdaj sodeloval v raziskavi EVROŠTUDENT VII? Veš, da ta želi ugotoviti, s kakšnimi študijskimi in življenjskimi pogoji se srečujejo študenti/ke v evropskih državah? Tudi tokrat potrebujejo tvojo pomoč.

Odziv ŠOS na predlog stranke Levice

Na Študentski organizaciji Slovenije (ŠOS) sprejemamo predlog stranke Levica o spremembah študentskega dela z mešanimi občutki. Na ŠOS podpiramo vsak predlog, ki povečuje pravice in socialno varnost dijakov in študentov, tako tudi predlagan dvig minimalne urne postavke.

Vzemi si pol minute in tudi ti pomagaj študentom invalidom

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) namenja 2.000 eur za študente, ki se spopadajo z različnimi oblikami invalidnosti. Ker veljajo za zelo skromne ljudi, misleč, da vedno obstaja kdo, ki pomoč bolj potrebuje, želimo da nam na pomoč priskočite prav vsi mariborski študenti.

V Maribor se vrača mali maraton

Dobrodelna tekaška prireditev Porsche Maribor Run4Motion bo v mesto ob Dravi vrnila tek na 21 kilometrov, ob tem pa tudi teke na 13 kilometrov, 5 kilometrov ter teke za otroke, starejše in invalide.

Lampiončki prestavljeni na 21. maj

Kljub temu, da so Lampiončki v svoji dolgoletni tradiciji odvili že v vseh vremenskih pogojih, pa se bo najbolj tradicionalna študentska prireditev v Sloveniji – Lampiončki 2019, odvila v torek, 21. maja.
Arhiv novic