• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • Fakulteta ŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Novice //

Ponovna uporaba stvari z dobrodelno noto

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) v sodelovanju s Solidarnostnim skladom ŠOUM, te dni izvaja kampanjo »Rabim te«, kjer s strani študentov in ostalih sprejemajo rabljene, vendar še uporabne stvari - oblačila, male gospodinjske parate, vsakdanje pripomočke … Vse zbrane stvari bodo 13. ter 14. decembra razstavljene na Dobrodelnem bazarju, celoten izkupiček pa bo namenjen študentom, ki si sami ne morejo kriti stroškov bivanja v študentskem domu. Dobrodelni bazar bo potekal na ŠTUK-u.

Študentom invalidom pripomočki za lažji študij in življenje

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je v sodelovanju z Društvom študentov invalidov Slovenije, študentom invalidom predala v uporabo pripomočke, ki jim bodo pomagali pri nadaljnjem študiju oziroma gibanju doma ter na fakulteti. Lucija, Primož in Nina so vsi študenti na fakultetah Univerze v Mariboru, soočajo pa se s težkimi boleznimi ali dolgotrajnim okrevanjem po poškodbi. Razveselili so se pripomočkov v skupni vrednost 1.898,50 €.

Svetovni dan boja proti AIDS-u med dijaki

Dijaška skupnost Maribor (DSM), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), že tradicionalno vsako leto na prvega decembra izvaja aktivnosti ob Svetovnem dnevu boja proti AIDS-u. V sodelovanju z Lekarnami Maribor so na srednjih šolah v Mariboru potekala predavanja o varni spolnosti, predstavniki Dijaške skupnosti Maribor pa so v mestu dijakom delili kondome v simboličnem pakiranju.

Tutorstvo med študenti vse bolj prepoznavno

Tutorstvo je med mariborskimi študenti že poznan in uveljavljen sistem solidarnostne pomoči starejših študentov mlajšim kolegom. Bistvo in namen projekta je študentom prvega letnika olajšati vključevanje v univerzitetno okolje, jih usmerjati skozi študij ter jim svetovati pri reševanju problemov. Pod okriljem ŠOUM v študijskem letu 2017/2018 pri projektu »Tutorstvo« sodeluje 7 članic Univerze v Mariboru.

Mednarodni dan študentov

17. novembra obeležujemo mednarodni dan študentov, na dan, ko so se češki študenti uprli nacistični zasedbi praške univerze in za to plačali s svojimi življenji.

ŠOUM ima novo študentsko predsedstvo

Člani Študentskega zbora Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), so na svoji 1. redni seji za predsednika ŠOUM izvolili Žigo Pirša, 24-letnega študenta magistrskega študija na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru. Na njegov predlog, so člani Študentskega zbora ŠOUM, na 2. redni seji imenovali člane študentskega predsedstva – Bernardo Jeraj, Pio Mernik, Katjo Ošlak in Dejana Glazerja.
Arhiv novic