• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • Fakulteta ŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
ŠOUM vam želi scufano poletje!
Cufaj za svojo prihodnost!
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študnetov!
Novice //

Študentski dom: zadnji dan oddaje prošenj

Študenti visokošolskega študija imajo samo še danes čas, da oddajo prošnjo za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja v študentskih in dijaških domovih ter pri zasebnikih za študijsko leto 2017/18.

Brigadirji zaključili Študentsko delovno brigado

V Kranjski Gori se je zaključila že 19. Študentska delovna brigada, ki jo vsako leto, že od leta 1999, organizira Študentska organizacija Univerze v Mariboru. Idejni vodja projekta je Zoran Kačičnik, vodja projekta pa Bernarda Jeraj.

Študenti brigadirji letos v Kranjski Gori

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), med 21. in 30. julijem 2017, organizira tradicionalno Študentsko delovno brigado. Ta bo tokrat potekala na Gorenjskem in sicer v občini Kranjska Gora. Študentje bodo tamkajšnjim krajanom pomagali pri urejanju osnovne šole in vrtca v Mojstrani, urejanju sprehajalnih poti, čiščenju vodotokov, košenju zelenic, urejanju športnega igrišča v Ratečah, odstranjevanju Japonskega dresnika in pri domačih opravilih starejših občanov. Letošnja brigada, ki se jo bo udeležilo okoli 40 študentov prostovoljcev, se bo izvedla še devetnajsto leto zapored, svoj obisk oziroma pomoč pri delu je tudi letos najavil predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor.

Slovenija - mentorska država

V Zavodu za medgeneracijsko sodelovanje, Ypsilon, pobudniku vseslovenske akcije »Slovenija – mentorska država« so maj in junij že tradicionalno posvetili pobudi mladih za spodbujanje mentorskega povezovanja.

ŠOS predala več kot 16.000 podpisov podpore

Predstavniki Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) so danes predsedniku Državnega zbora Republike Slovenije dr. Milanu Brglezu predali 16.595 podpisov podpore Zakonu za urejanje položaja študentov (ZUPŠ).

V Mariboru že 19. Mednarodna konferenca SCiM

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) med 26. junijem in 5. julijem gosti že 19. Mednarodno študentsko konferenco SCiM. Konferenca spada med največje tovrstne dogodke v Evropi na katerem sodeluje več kot 50 udeležencev iz 25-ih držav sveta. Na otvoritvi bosta študente pozdravila tudi župan Mestne občine Maribor, dr. Andrej Fištravec, in predstavnik Univerze v Mariboru.
Arhiv novic