• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Novice //

ŠOS z novim predlogom Vladi RS za pomoč študentom

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) je na pristojno Ministrstvo za delo ter na Vlado Republike Slovenije naslovila odprto pismo z novim predlogom ukrepa, ki bi olajšal trenutni položaj študentov ob izpadu dohodkov iz študentskega dela.

Odprto pismo ŠOS vladi RS glede ukrepov pomoči

Študentska organizacija Slovenije je na pristojna ministrstva in Vlado Republike Slovenije naslovila odprto pismo s predlogi ukrepov, ki bi olajšali trenutni položaj študentov, ki je nastal zaradi ukrepov, uvedenih za zajezitev bolezni Covid-19.

Podaljšan rok za oddajo prijave za vpis

Razpis za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2020/2021 je podaljšan do 9. aprila 2020

Spremenjen režim delovanja ŠOUM v času epidemije

Zaradi širjenja novega koronavirusa COVID-19 in v skladu s preventivnimi ukrepi ter željo po čim hitrejši normalizaciji razmer, bo sedež ŠOUM do nadaljnjega zaprt. Prav tako so začasno odpovedane vse uradne ure oddelkov in služb.

Prilagojeni delovni čas Točk SŠP

!?Nujno obvestilo!? Zaradi naraščajočega števila okuženih s koronavirusom (SARS-CoV-2) v Sloveniji in zaradi varovanja zdravja strokovnih delavcev na Točkah SŠP sporočajo, da so prilagodili delovne čase Točk SŠP.

Skupščina ŠOS izvolila predsednika in novega GS

Na dnevnem redu skupščine je bilo med drugim tudi imenovanje predsednika ŠOS za mandatno dobo enega leta in imenovanje generalnega sekretarja ŠOS za mandatno obdobje dveh let. Predsednik ŠOS je ponovno postal Klemen Peran, študent magistrskega študijskega programa Obramboslovje na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Nov generalni sekretar pa je postal Alen Brkić, ki je na tem mestu nasledil Aleksandra Sprema.
Arhiv novic