• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

Mariborski študenti začenjajo s »tedni dobrodošlice«

26.9.2019 7:49:38 AM

Ob začetku novega študijskega leta bodo bruci prejeli priročne mape z informacijami, ki jih bodo potrebovali za uspešen študij in kvalitetno preživljanje prostega časa. ŠOUM v jeseni za študente pripravlja številne aktivnosti, začenši s t.i. »Welcome weeks«, kjer bo študentom omogočen obisk raznovrstnih dogodkov.

 

(Maribor, 26. september 2019) - Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) ob začetku novega študijskega leta 2019/20, tradicionalno pozdravlja študente z informativno akcijo »DOSTOP«, s katero želi izraziti dobrodošlico brucem ter vsem študentom in jim zagotoviti vse informacije, ki jih potrebujejo za uspešno vključitev v študentsko življenje. Hkrati ŠOUM predstavlja tudi številne aktivnosti, ki se bodo za mariborske študente izvedle v jesenskem obdobju.

 

»Že od vsega začetka se pri ŠOUM trudimo, da mariborski študenti dobijo potrebne informacije in podporo ob študiju. Pomembno je, da se zavedajo svojih pravic ter dolžnosti, mi pa jim bomo hkrati omogočili tudi pester obštudijski program. ŠOUM tekom leta pripravi okoli 100 različnih aktivnosti in dogodkov, ves čas smo vpeti v reševanje vsebinskih problematik, tako na lokalnem, kakor tudi na nacionalnem nivoju«, študente pozdravlja predsednik ŠOUM, Žiga Pirš

 

Študentsko mapo DOSTOP bruci Univerze v Mariboru prejemajo pred svojimi fakultetami ob začetku študijskega procesa. V sami mapi se nahaja blok za zapiske, kemični svinčnik, študentski »popustnik« ter napotitev, kje najdejo vse pomembne informacije ob vstopu v svet študentskega življenja.

 

»Welcome weeks ŠOUM 2019«

 

Skupina ŠOUM za mariborske študente skozi leto pripravi več kot 100 dogodkov in aktivnosti, v prvih dneh pa bodo mladi imeli možnost udejstvovanja na različnih dogodkih, zapakiranih v t.i. »Welcome Weeks ŠOUM 2019«, ki so postala že stalnica ob začetku študijskega leta. Ti potekajo od 23. 9. do 15. 10., program je obširneje predstavljen na spletni strani (www.soum.si). Tam študenti najdejo tudi vse informacije o samem študiju, pravicah in dolžnostih, ki jih imajo pri študijskem procesu, štipendiranju, bivanju ter vseh ostalih elementih študentske socialne varnosti.

 

Med kar 18 dogodki v sklopu »Welcome Weeks ŠOUM 2019« najdemo prvo zabavo za študente v novem študijskem letu »Prvi študentski torek«, Mednarodni večer Erasmus študentov, Trivia Night, Nočni tek na Kalvarijo, Študentsko krvodajalsko akcijo, Komični četrtek, Literarno-glasbeni večer z Ditko in Ferijem Lainščkom, študentske športne turnirje ter avdicije za pevski zbor in folklorno skupino.

 

Tutorstvo ŠOUM

 

Tudi v novem študijskem letu bo študentom na voljo skoraj 100 »študentov tutorjev« na 8-ih fakultetah Univerze v Mariboru. Tutorstvo ŠOUM je tradicionalen večletni projekt ŠOUM, katerega bistvo in namen je olajšati študentom prvega letnika vključevanje v univerzitetno okolje, usmerjati mlajše študente skozi študij ter jim svetovati pri reševanju problemov, ki se jim pojavljajo v času študija.

 

# # #