• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

Pripomočki za študente invalide

24.1.2020 2:11:58 PM

Eva in Gregor sta prejela pripomočke, ki jim bodo olajšali študij ter samo življenje.

 

(Maribor, 22. januar 2020) – Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je v sodelovanju z Društvom študentov invalidov Slovenije, študentoma invalidoma predala v uporabo pripomočke, ki bodo olajšali njun študij ter vsakdanje življenje. Eva in Gregor sta študenta na fakultetah Univerze v Mariboru, soočata pa se s težkimi boleznimi. Razveselila sta se pomoči v skupni vrednost 2.221,79 €.

 

»Ponosni smo na to, da že vrsto let pomagamo študentom, ki se vsakodnevno spopadajo z izzivi, ki so nam, večini študentov samoumevni. Še naprej si želimo odličnega sodelovanja z Društvom študentov invalidov Slovenije in tako pomagati študentom, ki tovrstno pomoč potrebujejo. Pozivamo študente invalide, da se v prihodnje še bolj pogumno prijavijo na razpis in si s tem olajšajo študij in svoj vsakdan«, je povedal predsednik ŠOUM Dejan Glazer

 

Alenka Gajšt, predstavnica Društva študentov invalidov Slovenije, dodaja: »Sodelovanje s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru je preraslo v dobro partnerstvo, s katerim izboljšamo življenje številnim mladim, ki potrebujejo dodatno pomoč. V vseh teh letih je ŠOUM omogočila nakup pripomočkov že veliko študentom invalidom, trenutno jih je v Mariboru okoli 40.«

 

Študenta invalida, ki se spopadata cerebralno paralizo  in mišično nemalinsko miopatijo, sta prejela prenosna računalnika, ki jima bosta olajšala pot skozi študijske obveznosti in jima ob enem pomagala pri vsakdanjem življenju.

 

Razpis za leto 2020:

 

ŠOUM je tudi za leto 2020 že odprla razpis »Pomoč študentom invalidom«, na katerega se lahko študenti invalidi prijavijo skozi celotno leto oziroma do porabe sredstev. Študenti lahko za pomoč zaprosijo bodisi v obliki pripomočkov, učne pomoči, potnih stroškov ali ostalih stroškov, ki nastanejo ob študiju. Razpis je objavljen na spletni strani Društva študentov invalidov Slovenije (www.dsis-drustvo.si) ter na www.soum.si, študenti svojo prijavo pošljejo na alenka@dsis-drustvo.si ali na darija.mocnik@soum.si.   

 

 

#  #  #