• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Objava za medije //

Študentske krvodajalske akcije v prilagojeni obliki

2.4.2020 11:33:51 AM

Študentske organizacije in študentski klubi s sloganom »Častim ½ litra!«, pozivajo vse študente, naj se v čim večjem številu odločijo za darovanje življenjsko pomembne tekočine, ki rešuje življenja.

 

(Maribor, 2. april 2020) – Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), pod okriljem Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), skupaj s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP) in z lokalnimi študentskimi klubi, poziva študente, da se odločijo za darovanje krvi. Krvodajalske akcije pod sloganom »Častim pol litra« bodo tokrat zaradi aktualnih razmer potekale prilagojeno.

 

Lucija Božnik, vodja študentske krvodajalske akcije: »Krvodajalci, katerih krvna skupina se potrebuje, bodo o tem obveščeni preko sms sporočila. Pozivamo vse študente, da se v čim večjem številu odzovejo na poziv, saj je v tem obdobju, ko krvi primanjkuje, tovrstno plemenito dejanje še toliko več vredno. V kolikor krvodajalci ne bodo prejeli sporočila lahko tudi sami kontaktirajo Center za transfuzijsko medicino in se dogovorijo za termin.«

 

Vsak krvodajalec se najavi na odvzem krvi, z namenom preverjanja ustreznosti  za odvzem krvi in zagotavljanja varnosti na krvodajalski akciji. Krvodajalce prosijo, da brez predhodnega dogovora o uri prihoda ne prihajajo na odvzem krvi.

 

ZA PREBIVALCE MARIBORA IN OKOLICE

 • Začasna lokacija v Mariboru je v prostorih Srednje zdravstvene šole Maribor, Trg Miloša Zidanška 3.
 • Telefonska številka za najavo krvodajalcev: 041 320-796 ali 02/321 22 71 (pokličite vsak delovnik od 8. do 18.00 ure).
 • Odvzem je možen:  v ponedeljek, torek in četrtek od 7.30 do 12.00 ure

 

ZA VSE OSTALE KRVODAJALCE IZVEN MARIBORA  (študenti, ki so trenutno v svojem domačem kraju)

 • Druge enote transfuzijskih medicin v Sloveniji najdete na spletni strani Zavoda za transfuzijsko medicino Slovenije - http://www.ztm.si/

 

ŠOUM krvodajalske akcije organizira že več kot 20 let, v zadnjih letih tradicionalno potekajo v spomladanskem in jesenskem terminu. Kasneje so se mariborskim študentom pridružila še ostala univerzitetna središča iz česar je nastala vseslovenska študentska krvodajalska akcija pod geslom »Častim pol litra«.

 

V Mariboru akcijo organizira ŠOUM, v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Maribor in UKC Maribor.

 

#  #  #