Loading Dogodki
Študentje smo zaradi trenutnih razmer ostali doma, ponudba jedi na študentski bon pa se je znatno znižala.
Sedaj imaš torej odlično priložnost, da zaideš v kuhinjo, pripraviš potrebne sestavine in kuhinjske pripomočke ter se tudi sam preizkusiš v pripravi tujih tradicionalnih jedi iz vsega sveta.
Enkrat na mesec od aprila do junija te bomo s člani Male Kuhne pričakali na našem Facebook profilu, kjer boš lahko svoje kuharske mojstrovine pripravljal skupaj z nami. Predhodno bomo objavili vse potrebne sestavine, tako da boš lahko brez težav sledil našemu kuharju, ki te bo v realnem času vodil po celotnem postopku.
Recepti bodo zastavljeni po različnih težavnostih, sam pa ga boš lahko prilagajal glede na svoje želje.
Se vidimo v kuhinji!

Tajska kuhinja

Za prvo destinacijo smo se odpravili v Azijo. Tukaj je Tajska kuhinja in njen znameniti Curry. To je jed, ki jo pozna skoraj vsakdo izmed nas. Povezujemo jo z vročimi začimbami in svežimi okusi, pripravimo pa jo lahko tako z govedino, piščancem, kot zelenjavo ali morskimi sadeži. Karijev obstaja več vrst. Ločujemo jih predvsem po barvi, ki je odvisna od začimb iz katerih je pripravljen, od teh pa je tudi odvisno ali je kari indijski, tajski, vietnamski itd. Ne glede na to kakšen je kari, pa je pomembno vedeti, da je kari predvsem naše poimenovanje za večino jedi na žlico iz vzhodnega sveta.
Tokrat bomo skupaj pripravili tajski morski curry, ki bo prav zagotovo navdušil vsakega ljubitelja azijskih specialitet.