• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Šport //

Študentje ob vseh študijskih obveznostih izkoristite tudi možnosti za športno udejstvovanje. V Mariboru najdete nekaj organizacij, ki svojo ponudbo prilagajajo prav študentom, kar se predvsem pozna pri ugodnih cenah. Kateri šport izbrati, bo najbolje vedel vsak posameznik, vsekakor pa vam bo redna športna aktivnost pomagala pri premagovanju vsakodnevnega stresa in pri izboljšanju koncentracije.
 

 

Največ aktivnosti za študente ponuja Univerzitetna športna zveza Maribor, ki deluje pod sloganom Zdrava zabava. Programi so predvsem namenjeni študentom, delno pa se jih lahko udeležujejo tudi drugi. Za športanje potrebuješ člansko izkaznico, nato pa je cena programov odvisna od vsakega posameznika. Osnovna rekreacija v športni dvorani Vrbanska, ki vključuje odbojko, košarko, mali nogomet, floorball in namizni tenis, je za študente brezplačna.

Za ugodno ceno pa ponujajo še igranje badmintona, skupinsko vadbo pod vodstvom Bodifita, akrobatiko, ki jo vodi društvo GrabIt, različne borilne športe in ogromno tečajev, od smučanja in potapljanja, do strokovnega tečaja za voditelja čolna. Zdrava zabava je tudi nosilka športnih tekmovanj, saj pripravlja študentske lige v košarki in malem nogometu, ter turnirje v odbojki in badmintonu.

Najboljše športnike iz Mariborske univerze pa vsako leto odpelje tudi na državna univerzitetna prvenstva v zimskih in letnih športih. Preko njihove organizacije se študentje lahko udeležijo tudi mednarodnih univerzitetnih tekmovanj. Na njihovi info točki ponujajo tudi cenejše smučarske karte ter karte za bazene, fitnese, savne in masaže. Pri njih si lahko ugodno izposodite smučarsko ali boardersko opremo, od letošnjega leta pa je na voljo tudi brezplačna izposoja koles MBajk.

Zdrava zabava vsako leto pripravi tudi več brezplačnih množičnih športnih prireditev, namenjenih promociji športa. V oktobru poteka ZZ festival športa, na katerem lahko preizkusite različne športne aktivnosti, dvakrat na leto je predvsem za pripadnice ženskega spola organiziran Maraton aerobike, izziv s 455 stopnicami do cilja predstavlja Tek na Kalvarijo, tik pred poletnimi počitnicami pa rolarji zasedejo mestne ulice na ZZrolanem mestu.

 

Pomembne povezave

Univerzitetna športna zveza Maribor "Zdrava zabava"

Univerzitetni športni center Leona Štuklja

 

   


Drug ponudnik športnih aktivnosti je UŠC Leona Štuklja. Tudi pri njih se je potrebno za obiskovanje programov včlaniti, poleg študentov pa lahko obiskujejo športne aktivnosti tudi zaposleni na Univerzi v Mariboru. Za osnovno rekreacijo je potrebno manjše doplačilo, nato pa lahko obiskuješ odbojko, košarko, nogomet, namizni tenis ali plezanje. Ponujajo tudi igranje badmintona, skvoša ter skupinsko vadbo in borilne športe. Pri njih pa lahko obiščete tudi fitnes in savno.

Vsi, ki tukaj ne najdete pravega športa zase, poiščite druge ponudnike v Mariboru, vendar ne pozabite povprašati za študentki popust.