• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Prostovoljstvo //

Na Študentski organizaciji Univerze v Mariboru organiziramo različne prostovoljne projekte, saj se zavedamo velikega pomena prostovoljstva za skupnost. S prostovoljnimi projekti želimo izboljšati kakovost življenja v družbi, želimo pomagati posameznikom ali skupinam, ki so prikrajšani, ogroženi, izključeni, ostareli in nujni dodatne pomoči. Predvsem pa si želimo širiti duh prostovoljnega dela, medgeneracijske solidarnosti in sožitja med mladimi in pa tudi drugimi skupinami ljudi. Tako vsako leto prirejamo različne prostovoljne projekte, kot so spomladansko, jesensko in zimsko čiščenje, projekt Šteko in pa Študentsko delovno brigado. Za projekt Študentska delovna brigada že več let dobivamo tudi priznanja na natečaju za Naj prostovoljec leta.
 


Študentska organizacija Univerze v Mariboru se zaveda velikega pomena prostovoljstva, katerega je potrebno negovati, saj prispeva k razvijanju vrednot solidarnosti in napredku družbe.