• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Oddelek za mednarodno sodelovanje //

Poslanstvo oddelka za mednarodno sodelovanje ŠOUM je informiranje mariborskih študentov o njihovih možnostih v tujini ter informiranje tujih študentov o njihovih možnostih pri nas v Mariboru. Oddelek organizira in izvaja projekte ter aktivnosti, s katerimi želimo študente ozavestiti o pomenu vključevanja v izobraževalne aktivnosti na mednarodnem področju ter jih vzpodbuditi k lastni vključitvi v katero izmed aktivnosti oz. za odhod na študij v tujino. Pomembna naloga oddelka za mednarodno sodelovanje je tudi uveljavljanje politike ŠOUM na mednarodnem področju ter zastopanje in predstavljanje naših stališč v okviru mednarodnih evropskih študentskih združenj oz. organizacij. 

Uradne ure:
pon in sre 11:00 - 13:00
Telefon:
02 228 56 00
E-pošta:
 

 

Mednarodna študentska konferenc SCiM

Vsebine

 • Mednarodna študentska konferenc SCiM
 • ŠMIC spletni portal
 • Kako v tujino?!
 • Potopisna predavanja in Tematski mednarodni večeri
 • Ekskurzije po Evropi
 • Erasmus Student Network (ESN ŠOUM)

Mednarodna študentska konferenc SCiM

SCiM (Student Conference in Maribor) je 10-dnevna mednarodna študentska konferenca v Mariboru, ki spada tudi v mrežo največjih evropskih festivalov SOrCE. Vsaka konferenca ima svojo temo vezano na določeno aktualno problematiko med mladimi po svetu, udeleži pa se je okoli 60 udeležencev iz vsega sveta. Tekom konference udeleženci prisostvujejo izobraževalnim predavanjem oz. sodelujejo na praktičnih delavnicah vezanih na določeno izbrano tematiko, sklepajo nove vezi in poznanstva na mednarodnem nivoju ter na atraktiven način spoznavajo slovensko kulturo in običaje, znamenitosti Maribora ter navsezadnje Slovenije. V okviru konference namreč organiziramo tudi 2-dnevno ekskurzijo po Sloveniji, na kateri udeležencem pokažemo tudi naše največje državne simbole. Med najbolj značilne dejavnosti konference poleg ekskurzije spadajo še: mednarodna večerja, jezikovni tečaj slovenščine, družabni večeri in športne aktivnosti.