• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
OE ŠO FOV //

OE ŠO FOV

Kidričeva 55a

4000 Kranj

Telefon:
04 237 42 04
Faks:
 04/23 74 223
E-pošta:
 


Dislociranost Fakultete za organizacijske vede Kranj od sedeža Univerze v Mariboru je v zadnjem desetletju dodatno pospešila razvoj študentske organiziranosti v Kranju. S svojim delovanjem je Študentska organizacija Fakultete za organizacijske vede Kranj (ŠO FOV) postavila merila, ki jim je potrebno poleg študija zadostiti za uspešno celovito izpopolnjevanje. Tako je po dveletnem usklajevanju ŠO FOV z univerzitetno organizacijo dosegla dogovor in postala prva fakultetna študentska organizacija s pravnim statusom katera je bila ukinjena s 15. novembrom 2005. Istočasno pa je bila ustanovljena nova Organizacijska enota ŠO FOV, ki je po vsebini in dejavnosti zadržala vse projekte in aktivnosti, ki so se izvajale do sedaj in s tem zagotavlja  vsaj enak nivo zastopanja študentov Fakultete za organizacijske vede.

Z usmeritvijo, ki smo si jo zastavili, želimo zagotavljati kontinuiran in kakovosten razvoj na področju kulture, izobraževanja, športa in mednarodnega sodelovanja ter drugih področij interesnega delovanja študentov in mladih. Pri našem delovanju nas vseskozi podpira Fakulteta za organizacijske vede Kranj in naš ustanovitelj Študentska organizacija Univerze v Mariboru. OE ŠO FOV je neprofitna organizacija, ki združuje študente dodiplomskega in podiplomskega študija Fakultete za organizacijske vede Kranj.

Za študente organiziramo številne projekte, ki jih študentje že dobro poznajo. Na Info točki si lahko vsak študent dobi informacije o kvalitetnem preživljanju prostega časa, se prijavi na različne projekte, prejme brezplačne tiskovine. Na področju izobraževanja lahko študentje izbirajo med različnimi tečaji, inštrukcijami, tematskimi delavnicami. Na interesnem področju zanje pripravljamo različne tečaje, športne aktivnosti,... O vseh dogodkih študente informiramo z objavami na oglasni deski na fakulteti ali po elektronski pošti, seveda pa vas vabimo, da spremljate tudi spletno stran, ki je naše in vaše zrcalo dogajanja.

Z razvojnimi usmeritvami, mladostniško vihravostjo in številnimi programi smo postavili temelje, ki so postali odskočna deska razvoja organiziranosti študentov. K temu smo dodali znanje, ideje in moč. S kančkom preudarnosti smo zmogli te danosti združiti in doseči to, kar si študentje želijo in kar okolje potrebuje.


Najdete nas lahko tudi na Facebook strani, kjer boste sproti izvedeli vse o dogajanju na gorenjskem :)

 

Sodelavci

Vsebine

 • Sodelavci
 • Info točka
 • Projekti in dejavnost

Sodelavci

Mark Pralica - Vodja OE ŠO FOV in vodja dejavnosti za fakultetno politiko in izobraževanje

Na področju fakultetne politike in izobraževanja, bomo tako kot do sedaj tudi v prihodnje skrbeli, da bodo naši študenti seznanjeni s fakultetno politiko ter njenimi spremembami. Prav tako bomo skrbeli za to, da bodo študenti dobili pomoč pri težjih predmetih s tem, da bomo organizirali široko paleto inštrukcij. Organizirali pa bomo tudi mnogo različnih tečajev in seminarjev, ki bodo tako poučni kot tudi zabavni. Izvajamo pa tudi TUTORSTVO, katerega cilj je povečati prehodnost študentov med letniki ter omiliti preskok v načinu študija in pridobivanja znanja med srednješolskim in novim visokošolskim sistemom.

Lovro Požarnik - Vodja interesnih dejavnosti

Ob študijske dejavnosti, ki izpolnjujejo in uresničujejo vaše interese, želje, zanimanja in potrebe so združene v interesnih dejavnostih. Za vas organiziramo Brucovanje, Plesni tečaj salse, Pustovanje, Pohod na sv. Jošt nad Kranjem, sodelovanje na Lampiončkovih igrah v Mariboru, obisk Mednarodne znanstvene konference o razvoju organizacijskih znanosti v Portorožu... Poskrbeli pa bomo tudi za vašo zabavo in nasmeh na obrazih.

Nina Milinković - Vodja dejavnosti za socialo  in zdravstvena vprašanja

Oddelek za socialna vprašanja izvaja projekte na področju socialnih in tudi zdravstvenih vprašanj ter skrbi za razvoj študentske solidarnosti. Za študente FOV tako organiziramo pestro paleto projektov kot so; Krvodajalska akcija "Častim 1/2 litra", Hranilen zajtrk za zdrav dan, Kadilsko policijo, Študentsko pomoč starejšim...ne pozabimo pa tudi na naše najmlajše, daj vsakoletno pripravimo prednovoletno obdarovanje otrok študentskih družin.

Karin Planinšek - Vodja dejavnosti za mednarodno sodelovanje