• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Sofinanciranje interesnih dejavnosti študentov //

Študentska organizacija Univerze v Mariboru zagotavlja interesne dejavnosti študentov z izvajanjem lastne dejavnosti in s sofinanciranjem programov društev, zvez društev, zavodov, samoupravnih skupnosti študentov, samoupravnih lokalnih skupnosti in ustanov, ki izpolnjujejo pogoje Študentskega odloka o interesnih dejavnostih študentov v Mariboru.

Študentski programi posebnega pomena

ŠOUM v skladu s sprejetim finančnim načrom trenutno sofinancira le študentske programe posebnega pomena. Študentski programi posebnega pomena so tisti programi, ki jih izvajajo društva, zveze društev, zavodi, samoupravne skupnosti študentov ali fundacije, ki izpolnjujejo zahteve iz 6. člena Študentskega odloka o interesnih dejavnostih študentov v Mariboru in katerih prekinitev izvajanja bi bistveno vplivala na kakovost, raznolikost in množičnost obštudijskih in interesnih dejavnosti študentov. V primeru, da se pravna oseba sofinancira na podlagi statusa študentskih programov posebnega pomena, ne more za isti program pridobiti sredstev iz razpisnega sofinanciranja.

Presojo o študentskih programih posebnega pomena na podlagi predloga Komisije za interesne dejavnosti študentov opravi Študentsko predsedstvo Študentske organizacije Univerze v Mariboru.

  Telefon:
02 228 56 00
E-pošta:


 

Člani komisije

Vsebine

 • Člani komisije
 • Organizacije, ki jih ŠOUM sofinancira

Člani komisije

Predsednica Komisije za interesne dejavnosti študentov

Maja Komovec, predsednica

Člani

Drago Žura
Dejan Glazer
Ana Helbl
Klemen Zapečnik