• Smic.si

  ŠMIC
  Študentski mednarodni informacijski center, kjer najdete vse informacije o študiju in izobraževanju v tujini. Od kratkih tečajev, do daljših študijskih izmenjav.
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • TutorŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AKTUALNE NOVICE
Obišči več kot 100 dogodkov ŠOUM.
Dobrodošli na spletni strani vseh mariborskih študentov!
Bruc priročnik //

Na tem mestu najdeš hitre odgovore na vprašanja v zvezi s študijem, študentskim statusom in informacije v zvezi s študentskim življenjem v univerzitetnem mestu Maribor. Pri vsakem odgovoru te bomo napotili na podstran, kjer so zbrane vse informacije.

Da boš sproti obveščen/a o vseh aktivnostih, ki jih zate pripravljamo, pa te vabimo, da obiščeš našo Facebook stran in klikneš “Všeč mi je”.

ŠOUM je skupnost vseh študentov, ki obiskujejo fakultete Univerze v Mariboru. 

Študentska organizacija Univerze v Mariboru - ŠOUM

Študentska organizacija Univerze v Mariboru je tvoja organizacija. Nanjo se lahko obrneš vedno, ko potrebuješ pomoč, nasvet ali informacije. ŠOUM ti ponuja široke možnosti dodatnega izobraževanja in usposabljanja, varuje tvoje pravice, se bori za blaginjo vseh študentov, mednarodno sodelovanje in brezplačen dostop do izobraževanja in ti hkrati preko številnih projektov omogoča bogato in razgibano študentsko življenje.

Najvišji organ študentov, združenih v Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru, je Študentski zbor ŠOUM. Sestavlja ga 21 članov, izvoljenih na neposrednih in tajnih volitvah.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru je ponosna na projekte, ki jih izvaja v okviru Študentskega predsedstva ŠOUM. V dvoletnem mandatu Študentskega predsedstva izvede ŠOUM preko 150 različnih projektov. Opis vseh projektov najdete tukaj, kjer so tudi predstavljeni vsi štirje oddelki.

Naj omenimo le nekaj največjih: Študentska delovna brigada, SCIM – mednarodna študentska konferenca v Mariboru, Šourock – izbor najboljše študentske rock skupine, Lampiončkove igre, Tutorstvo, Četrtkovi večeri kulture, Študentski priročnik Dostop, Priprave na maturo, Seksoslovje, Veliki umetnostno-kulturni festival – VUK Fest, Spomladansko čiščenje in urejanje okolice domov starejših in invalidnih občanov mesta Maribor, Čiščenje snega iz okolice domov starejših in invalidnih občanov mesta Maribor, Študentska ekološka akcija Šteko, Božiček za otroke študentskih in dijaških družin, Mesec zdravja, izvajanje raznih jezikovnih tečajev, raznih študentskih zabav in še mnogi drugi.

Študentsko predsedstvo ŠOUM izvaja del obštudijskih in interesnih dejavnosti študentov ter vodi študentsko politiko. Obravnava vprašanja na posameznih področjih študentskega življenja in opravlja druge dejavnosti, ki jih določata Študentski zbor ŠOUM in Statut ŠOUM. Predsedstvo sestavljajo predsednik, sekretar za univerzitetno politiko in izobraževanje, sekretar za socialna in zdravstvena vprašanja, sekretar za mednarodno sodelovanje in sekretar za interesne dejavnosti študentov.

Skupina ŠOUM

Študentska organizacija Univerze v Mariboru je povezana z vrsto pravnih oseb, ki oblikujejo različne dejavnosti za študente in mlade v univerzitetnem mestu Maribor in širši regiji. Vse te organizacije in združenja skupaj oblikujejo Skupino ŠOUM.

Vse te pravne osebe delujejo v prid študentom in vsak po svoje nudijo podporo in aktivnosti na študijski poti. 

Medijski center ŠOUM

MEDIJSKI CENTER ŠOUM vas bo vsakodnevno in mesečno oskrboval z aktualnimi informacijami o tekočih študijskih zadevah na Univerzi v Mariboru in v Sloveniji. Poleg informacij o študiju, skrbijo za zadostno količino novic s področja kulture, zabave, športa, alternative in zanimivosti iz tujine ali vsakdanjega življenja.

Medijski center ŠOUM izdaja naslednje medije: študentski časopis SPEKTER, časopis študentov Gorenjske ORGANON, DIJAŠKI SPEKTER, priročnik DOSTOP in kreira vsebine za največji informacijski portal za mlade DOSTOP.SI (www.dostop.si).

BEST – skupnost študentov tehnike in naravoslovja Maribor

Smo lokalna skupina mednarodne študentske organizacije BEST. Board of European Students of Technology je stalno rastoča neprofitna študentska organizacija, ki jo lahko najdeš v kar 90 mestih po vsej Evropi (36 držav). Vse od Ekaterimburga do Las Palmasa, od Reykjevika do Ankare.

To je edinstvena priložnost, da si pridobiš znanja s področja marketinga, promocije, financiranja, organizacije in se ob tem neizmerno zabavaš. Izboljšaj si znanje tujih jezikov ter spoznaj nove kulture.

 Ne zapravljaj časa. Poglej k nam ter tako postani del Evrope!

Dijaška skupnost Maribor

Dijaška skupnost Maribor je organizacijska enota, ki deluje pod okriljem ŠOUM. Dijaki in študentje iz Maribora in okolice skrbijo za preživljanje prostega časa dijakov. Popestrijo jim vikende in jim ponujajo možnost, da se izkažejo in pokažejo svoj talent, da prispevajo v dobrodelne namene, da se med koncem tedna tudi malo sprostijo in tudi da spregovorijo o raznih težavah na kakšni izmed okroglih miz.

Več o nas izveš tukaj.